- Barkod sistemi ilk kez TUS'ta uygulandı

Adsense kodları


Barkod sistemi ilk kez TUS'ta uygulandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 26 September 2011, 04:57 pm GMT +0200
Sınav sahtekârlığına karşı 'barkod' sistemi ilk kez TUS'ta uygulandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlarda güvenlik önlemlerini artırmak adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Başka birinin yerine sınava girmeyi önleyecek 'barkod sistemi'nin pilot denemesi dün yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) ilk kez uygulandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınava giriş belgesinde yer alacak barkod ile adayın girişte yoklamasının yapılacağını söyledi. Demir, "Arama sırasında güvenlik görevlilerinin el dedektörü kullanarak adayı aramasını istiyoruz. Başkasının yerine sınava girmeyi önlemek için de 'barkod sistemi'ni uygulayacağız. Sınava giriş belgesi üzerindeki barkod ile adayın yoklaması kapıda yapılacak. Adayın fotoğrafını da gösterecek uygulama ile güvenlik sağlanacak.'' şeklinde konuştu.

Barkod sistemi sayesinde Tıpta Uzmanlık Sınavı Ankara'nın dışında İstanbul, İzmir ve talep durumuna göre doğuda da yapılabilecek. Öte yandan, TUS'ta mesleki yabancı dil sınavı çıkarılan yönetmeliğe göre dün son kez yapıldı. Dil sınav sonuçları en son 2014 Sonbahar TUS'u için geçerli olacak.

zaman

mavi derinlik
Mon 26 September 2011, 11:10 pm GMT +0200
     Çok güzel.. Geçen yıl ki şahit olduğumuz skandal ve bir çok insanın meğine vurulan darbeye bakarsak kısa zamnda her alanda uygulanması en iyisi olacaktır bu sistemin...