- Barış için daha fazla Türk okulu

Adsense kodları


Barış için daha fazla Türk okulu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 2 December 2011, 06:03 pm GMT +0200
Afgan dinî liderler barış için daha fazla Türk okulu istedi

Afganistan'ın geleceğini tartışmak üzere İstanbul'da bir araya gelen Afgan dini liderler, son 30 yıldır işgal ve iç savaşlarla travma yaşayan ülkenin barışa kavuşması için daha fazla Türk okulu açılmasını talep etti.

Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen Afganistan konferansında konuşan Afganistan Sivil Toplum Geliştirme Derneği Başkanı Dr. M. Saeed Niazi, halkın artık savaş ve mezhep çatışmalarından bıktığını anlatırken, huzuru tesis etmek için Türk okullarının sayısının artması gerektiğini belirtti. Türk okullarından mezun olan öğrencilerin Afganistan'ın yarınlarını kurtaracağını ifade eden Niazi, bu okulların ülkede kardeşlik tohumları ektiğini şu sözlerle anlattı: "Okullar açıldığından bu yana bir araya gelmeyen aşiretlerin çocukları aynı sofraya oturuyor, yemek yiyor ve aynı safta namaz kılıyor. Bunların ailelerini bir araya getirmek mümkün değilken Türk okulları vesilesi ile bu çocuklar kardeşçe büyüyor. Sayısı artarsa Afgan halkının barış içinde yaşaması için temeller atılmış olur."

Afgan Barış Birim Program Koordinatörü Amanullah Ludin de okul sayısının az olmasından yakındı. Herkesin çocuklarını Türk okullarına göndermek istediğini anlatan Ludin, "Okullar birçoğumuza umut kapısı oldu. Ama ne yazık ki herkes oraya çocuklarını gönderemiyor. Şunun farkındayız ki okullar açıldığından bu yana Afganistan'ın rengi değişti. Yetkililerin bizi dikkate almasını ve okulların sayısının artmasını bekliyoruz." dedi. Ülkede, eğitim gönüllülerinin biri kız lisesi olmak üzere toplam 8 Türk okulu bulunuyor.

Amanullah Ludin, internette Türk-İslam düşünürlerini ararken haberdar olduğu Fethullah Gülen için de "Böyle önemli Türk din alimleri de bize ışık tutabilir. Bunlarla işbirliği yapmak ya da onların tecrübelerinden yararlanmak bizi çıkmazdan kurtarabilir." degerlendirmesini yaptı.

zaman

sümeyra
Fri 2 December 2011, 06:11 pm GMT +0200


    Bu ne büyük bir güzellik..Emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun..İnşaallah sayıları ve keyfiyetleri her geçen gün daha da artar..Rabbim hakka ve hakikate hizmetten ayırmasın..İnşaallah..