- Balıkçılar Vira Bismillah dedi

Adsense kodları


Balıkçılar Vira Bismillah dedi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 1 September 2011, 01:15 pm GMT +0200
Balıkçılar ''Vira Bismillah'' dedi

  İstanbullu balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla ''Vira Bismillah'' diyerek denize açıldı.
Bu Yıl Ramazan Bayramı'nın 3. gününe denk gelen balık sezonu açılışında Kumkapı, Sarıyer, Rumelifeneri ve Poyraz gibi balıkçı barınaklarından akşam saatlerinde denize açılan balıkçılar, av yasağının kalktığı gece yarısından sonra Marmara Denizi ve Karadeniz'de avlandı.

Av yasağı kalkmadan önce Poyrazköy'deki balıkçığı barınağını ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk denize açılmak için ağlarını hazırlayan balıkçıların bayramını kutladı. Külünk, ağ ören balıkçılara da yardım ederek, bu yılki balık sezonunun bereketli geçmesinin en büyük temennisi olduğunu belirterek, ''Bu sene daha bir ümitliyiz, İnşAllah balık daha bol olacak. Daha ucuz olacak ve sofralarımızdan hiç eksik olmayacak'' dedi.

Gece boyu sardalya ve istavrit tutan İstanbullu balıkçılar, sabahın erken saatlerinde Kumkapı'daki Balık Hali'ne gelmeye başladı. Balıkçılar, toptancı ve perakende balık esnafının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kasalarla teknelerden mezata taşınan istavrit ve sardalyalar, kısa sürede alıcı buldu. Sezonun ilk avı sonrası istavritin kasası 160, sardalyanın kasası 70, Tekirdağ'dan geldiği belirtilen palamutun çifti 30 liradan satıldı.

Öte yandan, bu yıl sezon açılısının bayrama denk gelmesi nedeniyle tayfaları bayram izninde olan birçok teknenin yasak kalkmasına ava çıkmadığı görüldü.,


mavi derinlik
Thu 1 September 2011, 07:52 pm GMT +0200
      Rabbimiz hayırlı kazançlar nasip etsin.. Bol bir sezon olur İnşaallah..

saniyenur
Thu 1 September 2011, 09:47 pm GMT +0200
Bereketli bir sezon olsun inş.