- Baklava üreticilerinde bayram mesaisi

Adsense kodları


Baklava üreticilerinde bayram mesaisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 25 August 2011, 02:09 pm GMT +0200
Baklava üreticilerinde bayram mesaisi
   
Ramazan bayramında bayramlaşmaya gelen konuklarına baklava ikram etmek isteyenlerin taleplerine karşılık vermeye çalışan baklavacılar, bayrama bir hafta kala gece-gündüz çalışmaya başladılar.
 
Kayseri’de evlerinde klasik yöntemlerle ürettikleri baklavaları ticarî araç yaparak işletmeler kuran onlarca ev kadınından Serpil Özaşır, bayram için daha çok tatlı, su böreği ve pasta siparişi aldıklarını kaydetti. Özellikle ‘’Güllü ve Açma’’ baklavaya büyük talep olduğunu ifade eden Özaşır, geçen yıl bayramda sattıkları her biri ortalama 3 kilogram gelen 400 tepsi baklavanın bu yıl 500 tepsiye ulaşmasını yani 1,5 tonluk satış yapmayı planladıklarını bildirdi. Gaziantepli baklavacı Ömer Güllü de, elden veya kargoyla, başta ABD olmak üzere, Almanya, Polonya, İngiltere, Hollanda, Dubai ve Suudi Arabistan gibi çok sayıda Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden gelen baklava siparişlerini yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Yurt dışı siparişleri telefon ya da internet yoluyla aldıklarını belirten Güllü, Gaziantep’te günde yaklaşık 10 ton baklava üretimi yapıldığını, bayramda bu miktarın 15 tona kadar çıktığını anlattı. Güllü, bayrama 2-3 gün kala önceden verilen siparişleri yetiştirmek için yeni sipariş almadıklarını bildirdi.


mavi derinlik
Mon 29 August 2011, 11:42 pm GMT +0200
      Rabbimiz helalinden hayırlı kazançlar nasip eylesin onlara da, Cümlemize de.. Bayramlarımızın vazgeçilmezi.. İnşaallah tadında ikram yenilir..