- Bakan açıkladı: Bu yıl KPSS yok

Adsense kodları


Bakan açıkladı: Bu yıl KPSS yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 6 March 2011, 08:09 pm GMT +0200
Bakan açıkladı: Bu yıl KPSS yok



Bakan Yazıcı KPSS ile ilgili tartışmalara açıklık getirerek “2011’de B grubu kadrolar için KPSS yapılmasına ihtiyaç yok” dedi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2011’de KPSS sınavı yapılmayacağını açıkladı. Yazıcı, 2010 Kasım KPSS’si için 3 milyon 254 bin kişinin başvurduğunu belirterek “Sınava katılan çok fazla aday olmasına rağmen yapılan yerleştirme işlemlerinin sınırlılığı karşısında B grubu kadrolar için her yıl sınav açarak 3 miyonu aşkın adayı maddi ve manevi mağdur etmemek amacıyla bu sınavlar 2 yılda bir yapılmaktadır. Bu itibarla 2011 yılı içinde B grubu kadrolar için yeni bir KPSS  yapılmasına ihtiyaç duyulmamaktadır” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy’un konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Yazıcı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 50’inci maddesine göre memuriyete alımların ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı’nca yapılacağının hükme bağlandığını hatırlatarak, merkezi yerleştirme sonucunda B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar hükmünün bulunduğunu bildirdi.

HANGİ KADRODA HANGİ MEMUR VAR?


KPSS sınavında A grubu kadrolar; müfettiş ve uzman yardımcısı, stajyer kontrolör, kaymakam adayı, B grubu kadrolar ise; mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi gibi meslekleri içeriyor.

35 yaş kararı yürürlükte


Maliye Bakanlığı’nda memuriyete giriş sınavlarındaki en fazla yaş sınırını 35’e yükselten karar Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, söz konusu birimlerin gerçekleştirdiği memur sınavlarına katılmada daha önce en yüksek 30 olan yaş sınırı 35 olarak belirlendi. Buna göre, yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmayanlar, söz konusu sınavlara girebilecek.

Star