- Baharatların bilinmeyen kullanım alanları

Adsense kodları


Baharatların bilinmeyen kullanım alanları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Sun 31 October 2010, 05:34 pm GMT +0200


Binlerce yıldan beri insanoğlunun kullandığı baharatlar Türk mutfağının da vazgeçilmezi.

1-Doğal tedavi aracı: Alternatif tıp günümüzde oldukça tartışılan mevzu. Tıbbi ilaçların yanı sıra geçmişten beri kullanılan doğal tedavi yöntemlerinin vazgeçilmez unsuru ise baharat. Eski toprak diye tabir edilen büyüklerimiz sağlıklarını korumak için baharata sıkça başvururlardı. Özellikle sarımsak dolaşım sistemi ve kalbe faydalı olduğundan tercih edilen bir ürün. Ayrıca tarçın da anti bakteriyel özelliği ile kış aylarının vazgeçilmezi.Siz de bu gibi baharatları kullanarak, vücut direncinizi yükselterek Hastalıklarla daha rahat savaşabilirsiniz.Ama dozuna ve alerjiniz olup olmadığına dikkat edin.

2- Cilt bakımı: Kimyasal içeren ürünler kullanmadan da temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.Farklı cilt tipleri için değişik baharat kürleri kullanılıyor. Özellikle aknelerden kurtulmak , cildiniz kuruysa nemlendirmek, yağlıysa dengelemek için farklı baharat kürleri uygulayabilirsiniz.

3-Böcek ilacı: Özellikle kekik, nane ve biberiye gibi baharatların özleri ile meyve sebze ve çiçeklerinizden böceklerden koruyabilirsiniz. Tıpkı kimyasal sprey görevi gören bu baharatlar iletarımürünü ve çiçeklerinizi böceklere yem olmaktan kurtarın. Baharat özlerinin bazıları bözcekleri uzaklaştırırıken bazıları ise öldürüyor.

4-Yemeklerinize aroma katın: Baharatlar bir yemeğin tadını değiştirerek bambaşka lezzetlerin kapısını açıyor. Siz de yemeklerinizde farklı baharatlar kullanarak değişik tatlar elde edebilirsiniz.

ZAMAN