- Azmiyle görme engelini aşıp, Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

Adsense kodları


Azmiyle görme engelini aşıp, Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 21 March 2013, 12:46 pm GMT +0200
Azmiyle görme engelini aşıp, Kur'an-ı Kerim'i hatmetti



Afyonkarahisar'da, bir gözü görmeyen, diğer gözü de 18 derece miyop olan 63 yaşındaki Ümmet Uğuz, bir camide açılan kursta, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenip 5 ayda 2 kez hatmetti.

Sol gözü görmeyen ve sağ gözü 18 derece miyop olan Uğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir arkadaşının Gazi Mahallesi'ndeki Mevlana Camisi'nde Kur'an-ı Kerim Kursu verildiğini söylemesi üzerine 5 ay önce kursa başladığını belirtti.

Kurs öncesi görme engelinden dolayı öğrenme güçlüğü çekeceği ve arkadaşları arasında utanacağı duygularına kapıldığını ifade eden Uğuz, şöyle konuştu:

''Allah razı olsun, Mevlana Camisi imamı Hüseyin Erol, bir vaazında 'burada 40-50 kişinin içinde utanmak, öbür dünyada milyarlarca kişinin içinde utanmaktan iyidir' dedi. Ben de bir gün namaz çıkışı yanına giderek durumumu anlattım. 'Gözlerim görmüyor öğrenebilir miyim?' dedim. Hocamız sağ olsun 'sen gel, biz seninle özel ilgileneceğiz' dedi. Böylelikle karar verdim. Aileme söyledim, onlarda gitmemi istedi. 12 Kasım'da Kur'an kursumuz başladı. İlk önce harfleri öğrendik. Kur'an-ı Kerim okumayı daha önce de öğrenmek istiyordum. Bugünlere nasipmiş. 2012 yılı Kasım ayında Kur'an okumaya başladım ve evde de okumaya devam ediyorum. 2 kez de hatim yaptım. Ben bu işi yapabildiysem eli ayağı tutan, gözü gören, vakti ve içinde hevesi olan kişiler de bir an evvel okumaya başlasın.''

Erol da 2007 yılından beri her yıl kasım ayında başlayan ve nisan ayının sonuna Kur'an-ı Kerim kurslarına 18-78 yaş aralığındaki vatandaşların katıldığını kaydetti.

Bu yıl kursta yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu anlatan Erol, ''Bunlar daha önce hiç Kur'an-ı Kerim okumamış öğrenciler. Hamdolsun, şimdi Kur'an-ı Kerim'e geçtiler. Hatta bazıları da hatim bile etti'' diye konuştu.

Erol, bir vaaz sonrasında Ümmet Uğuz'un yanına gelerek Kur'an öğrenmek istediğini hatırlatarak, Uğuz'un azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim'i 2 kez de hatmettiğini bildirdi.

aa

ehlidunya
Thu 21 March 2013, 02:42 pm GMT +0200
Maşaallah barekallah azmi amcamızın takdire şayan allah ahirette kuranı başına tac eylesin mübarek amcamızın mekanı

cennet olsun allah razı olsun

sumeyye
Thu 21 March 2013, 04:15 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; amin insaallah , bismillah degip güzel bir niyet edinmis ve basarmis masaallah..Herkese örnek olur insaallah..Rabbim c.c razi olsun.

sümeyra
Thu 21 March 2013, 05:44 pm GMT +0200


      Rabbim iki cihanda yüzünü güldürsün bu değerli büyüğümüzün, inşaallah..

saniyenur
Thu 21 March 2013, 08:08 pm GMT +0200
Gözlerin görmesinden ziyade gönül gözünün görmesi önemli. Rabbim gönül gözlerimizi açsın inş.