- Az ve öz

Adsense kodları


Az ve öz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 21 May 2012, 04:04 pm GMT +0200
AZ VE ÖZ

Nisan 2012 79.SAYI


PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) HİÇ KİMSEYE VURMADI

Hz. Ayşe (r.a) şöyle anlatıyor: “Rasulullah (s.a.v) Allah yolunda savaşma hali dışında, ne bir kadına ne de bir hizmetçiye, hiç kimseye eliyle vurmadı. Kendisine fenalık yapan kimseden intikam almaya kalkmadı. Yalnız Allah’ın yasak ettiği şeyler çiğnenince o yasağı çiğneyenden Allah adına intikam alırdı.”
(Müslim)

TÖVBE EDİP BİZE DÖNENİ KABUL EDERİZ

İsrailoğulları’ndan bir gencin hikayesi şöyle anlatılır: Bu genç yirmi sene Allah’a ibadet eder, sonra asi olup yirmi sene de günah işler. Bir ara aynaya bakar ve sakalının ağarmaya başladığını görür. Üzülür içinden, “Allahım! Yirmi yıl sana itaat ettim. Sonra da yirmi yıl sana asi oldum, günah işledim. Tövbe edip sana geri dönersem beni kabul eder misin?” der. Bu sırada bir ses duyar: “Sevdin bizi, sevdik seni. Terk ettin bizi, terk ettik seni. Asi oldun bize, süre tanıdık sana. Geri dönersen bize, kabul ederiz seni.”
(Safuri, Nüzhetü’l-Mecalis)

MÜNAFIKLIK SAYILAN DAVRANIŞ

Ey gönül, gel başka şeylerden vazgeç, ilahi aşka uy.
Allah yolunun yolcuları, onu kendilerine kılavuz edinmiştir.
Bütün varlıklardan önce var olmuştur aşk, çünkü insanoğlu aşkın öncesine başlangıç bulamadı. Ey Allahım, Senden dilerim ki tevfikini bize refik eyle, bir an bile senin aşkından uzak duruma getirme.
Aşkının dışında olanların sevdasını gönlümden al,
aşkını iki alemde bana aşina et.
Ey Niyazi, bu yolda mürşit istersen aşka uy,
Peygamberlere ve velilere aşk yol gösterici olmuştur.
(Niyazi-i Mısri)

ALDANIRSAM ALLAH İLE ALDANAYIM

Hz. Ömer (r.a), bir kölesinin namaz kıldığını görürse onu Allah rızası için azat ederdi. Onun bu huyunu bilen köleleri azat edilmek için namaz kılarlar, cemaate katılırlar, Hz. Ömer (r.a) onları salıverdiğinde ise namazı terk ederlerdi. Hz. Ömer (r.a), onların yalandan namaz kıldıklarını, niyetlerinin ne olduğunu bilirdi.

Bir gün dostları kendisine “Ya Ömer, bu köleler seni aldatıyorlar. Kendilerinin azat edilmesi için ve sırf bu niyetle namaz kılıyorlar” dedi. Hz. Ömer tebessüm ederek “Varsın aldatsınlar, aldanırsam Allah ile aldanayım, beni aldatacaklarsa Allah ile aldatsınlar. Dost ile aldanan aldanmaz!” dedi.
(Müzekki’n Nüfus, Eşrefoğlu Rumi)

ALLAH TEALA’DAN ÜMİTLİ OL!

Hz. Ali (r.a), oğullarından birine şöyle nasihat etmiştir: “Oğlum! Bütün hayır ve taatler senin olsa, bunların seni kurtaramayacağı korkusuyla Allah Teala’dan kork! Dünyadaki bütün günahlar senin olsa bile, Allah Teala’nın onları af ve mağfiret edeceği ümidi ile de Allah Teala’dan ümitli ol!”
(İhyau Ulumiddin, İmam Gazali)

MÜSLÜMAN YÜZÜ

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki, göz değince Allah’ı hatırlatır...
Necip Fazıl Kısakürek

Efser BERİN