- Ayasofya'yı ziyaret edene portakal suyu

Adsense kodları


Ayasofya'yı ziyaret edene portakal suyu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Tue 23 March 2010, 01:22 am GMT +0200


Sebil musluğundan portakal suyu akıyor. Adana Kozan İlçe Belediyesi tarafından getirilen 7 ton portakalın suyu, Ayasofya'yı ziyaret eden ziyaretçilere bedava dağıtılıyor.

22 ve 24 Mart tarihleri arasında devam edecek olan portakal suyu sebili açılış törenine Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. A. Haluk Dursun ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan katıldı.

Programda konuşan Özgan, sebil geleneğine katkıda bulunacaklarına dair söz verdiklerini belirterek, "Bugün de bunun için buradayız. Yaklaşık 7 ton sıkma portakal getirdik. 3 gün boyunca burada ziyaretçilere dağıtılacak. Her yıl bu şekilde sebil geleneğine katkı sağlamak istiyoruz. Sebil geleneği aslında Osmanlı'dan beri kültürümüzde olan bir gelenek fakat son zamanlarda ihmal edilmiş. Kozan'ın bal şerbeti var. İleride bal şerbetiyle de sebil geleneğine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. A. Haluk Dursun da, yaptıkları çağrıya Kozan Belediyesi'nin kulak verdiğini ve Kozan'ın sebil geleneğine sahip çıktığını belirterek, Başkan Özgan'a teşekkür etti.

Törenin sonunda Başkan Özgan, davetlilere portakal suyu ikram etti.