- Ayasofyanın cami olmasına vesile olsun

Adsense kodları


Ayasofyanın cami olmasına vesile olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 29 April 2012, 05:03 pm GMT +0200
Ayasofya'nın cami olmasına vesile olsun

'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi' başlıklı Hilye-i Şerif Sergisi Ayasofya'da açıldı

Kübra Sönmezışık'ın haberi:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi' başlıklı Hilye-i Şerif Sergisi Ayasofya'da açıldı. Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen en büyük hilye sergisinde Hz. Muhammed'in dış görünüşünü ve vasıflarını anlatan 114 otantik ve çağdaş eser yer alıyor. Proje sahibi Mehmet Çebi, Ayasofya'nın kendisi için önemini anlatıyor ve ekliyor; "Bu sergi, Ayasofya'nın tekrar ibadethaneye dönüşmesi ümidinin sonucudur."

Mehmet Çebi, bundan sonraki projelerini şöyle anlatıyor; "En önemli sergimi Londra'da yapmayı düşünüyorum. Londra dünyada sanatın merkezi. Londra'da British Museum'da sergi açmak istiyorum. Sonra sırasıyla Paris, Honkong, Tahran, Katar, Duabi'de sergiler açmayı düşünüyorum. En büyük projem ise Mescid-i Nebevi'nin dış avlusunda bin hilye ile sergi açmak. Ayrıca beş milyon adet tıpkı basım yapmayı düşünüyorum. Oraya gelen her Müslüman'a bu eserleri bir kaç dilde hediye etmeyi düşünüyorum. Bu proje benim zirvem olacak." Mehmet Çebi cümlesini Hat sanatıyla ilgili önemli bir öngörüyle noktalıyor. "Bundan bir kaç yıl sonra Hat eserleri milyon dolarlara satılacak ve inşallah hak ettiği değeri bulacak"

AYETLERİ İNSANLAR MÜSLÜMAN OLSUN DİYE YAZDIRMIYORUM

Mehmet Çebi, daha önce Vatikan'da bir sergi açmıştı. Şimdi ise Ayasofya'da açtı. O bu mekanları tebliğ etmek için mi tercih ediyor? Çebi cevaplıyor; "Sanat faaliyetlerine tebliğ diye bakmamak lazım. İşimizi güzel yapmamız bir tebliğdir zaten. Müslüman olduğumuzu herkes biliyor. Bundan da gocunduğumuz yok. Ayetleri insanlar Müslüman olsun diye yazdırmıyorum. Ayasofya şimdiye kadar yaptığımız en önemli projelerimden birisi. Çünkü manevi bir önemi var. Orası şuanda bir müze ama bizim gönlümüzde camidir. İnşallah bu sergi Ayasofya'nın tekrar bir ibadethane olmasına vesile olur. Sergi için çok kaliteli bir mekan. Her gün yirmi bin kişinin gezdiği bir müze. Bu insanların yüzde 80'i gayrimüslim. Sergi bir ay içinde 600 bin kişinin gezdiği bir sergi olacak."

Yeni Şafak