- Ayasofya'da hat sanatı izdihamı

Adsense kodları


Ayasofya'da hat sanatı izdihamı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 22 April 2013, 04:25 pm GMT +0200
Ayasofya'da hat sanatı izdihamı



Ayasofya'nın önünde 1 haftadır ucu neredeyse Sultanahmet'e kadar uzanan kuyruklar oluştu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ayasofya Müzesi’nde açılan Hüsn-ü Hat sergisi ziyaretçi akınına uğradı. Meraklıları kötü hava koşullarına inat, kapıda uzun kuyruklar oluşturdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Prof. Dr. Uğur Derman’ın danışmanlığında hazırlanan sergi Sultan III. Ahmed, Sultan II. Mahmud, Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz gibi hattat Osmanlı padişahlarının yanı sıra son devrin üslup sahibi hattatlarından Hafız Osman, Yedikuleli Abdullah, Mustafa Rakım, Mahmud Celaleddin, Mehmed Tahir, Kadıasker Mustafa İzzet, Şefik, Hasan Rıza, Muhsinzâde Abdullah, Mehmed Şevki, Ahmed Ârif, Yesari Mehmed Es’ad, Yesarizade Mustafa İzzet, Sami, Hacı Nazif, Fehmi, Abdülfettah, Aziz Aktuğ, Ömer Vasfi, Emin Yazıcı, Refet, Necmeddin Okyay, Hamid Aytaç, Macid Ayral, Halim Özyazıcı ve Kemal Batanay’a ait 155 esere yer veriyor.

Padişahların eserleri ilgi çekti

Sergi için özel koleksiyon sahipleri arşivlerini açtı; Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Süleymaniye Kütüphanesi, Taksim Atatürk Kitaplığı, İstanbul Şehir Müzesi, Aşiyan Müzesi, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi, Kaya Turgut, Murat Ülker ve Hüdâi Yılmaz koleksiyonlarından Ayasofya’ya uygun 100 civarında eser seçildi.

Hattat Hüseyin Kurt’un açılış gününde “Bunları ayaküstü incelemek olmaz. Her birinin yanında birkaç gün yatıp kalkıp onlara bakacaksın, inceleyeceksin, öyle tadı çıkar” diyerek tanıttığı sergide Osmanlı padişahlarının eserleri en çok ilgi gören bölüm oldu.

İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun katkılarıyla gerçekleşen sergi için son gün, yarın. Aynı sergi kapsamında farklı eserlerden bir seçki 18-23 Nisan arasında da Ankara Congressium’da sanatseverlerle buluşuyor. Geçen yıl Diyanet İşleri’nce Ayasofya’da düzenlenen Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi Hilye-i Şerif sergisi 2 ayda 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Radikal

ehlidunya
Mon 22 April 2013, 05:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Maşaallah barekallah allah daim etsin İnşaallah cami olarakda bu hizmeti vereceği günleri görmek nasip olur allah razı olsun

hafiza aise
Tue 23 April 2013, 02:58 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; en çok istediğim şeylerden biri hat sanatını öğrenebilmek. Maşallah emek verenlerde hakkını veriyor bu işin. allah razı olsun.