- Ayasofya önünde bayram namazı

Adsense kodları


Ayasofya önünde bayram namazı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 9 September 2010, 03:23 pm GMT +0200



Bayram namazını Ayasofya önünde kıldılar

Ramazan bayramı nedeniyle milyonlarca Müslüman bayram namazı için camileri doldurdu. Ancak bir grup vatandaş bayram namazını Ayasofya Camii'nin önünde kıldı.

 Grup, Türkiye'nin bağımsızlığının simgesi olduğunu belirttikleri Ayasofya'nın ibadete açılması için namazı burada kıldıklarını belirtti.

Ramazan Bayramı sabahında milyonlarca Müslüman camilere akın ederek bayram namazı kıldı. İstanbul'da yaklaşık 100 kişilik bir grup ise namaz için cami yerine Ayasofya Camii'nin önünü tercih etti. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen grup, yanlarında getirdikleri seccadeleri Ayasofya'nın önünde yere sererek saf tuttu. Gruptan bir kişi de imam oldu ve gruba bayram namazı kıldırdı. Namazın ardından dua eden grup, Ayasofya'nın ibadete açılması temennisinde bulundu. Duanın ardından da gruptakiler birbirleriyle bayramlaştı. Buradaki namaz nedeniyle polis ekipleri de tedbir aldı.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını istediklerini ifade eden gruptakilerden Galip Karayiğit, "Ayasofya'da bayram namazı kılınması lazım. Vakit ve Cuma namazlarının da kılınması lazım. Ayasofya'nın ibadete açılması gerekiyor. Çünkü Ayasofya bu devletin kuruluş temeli, kuruluş felsefesidir. Ayasofya olmasaydı bağımsızlık olmazdı, bu devlet olmazdı. Türk devletinin olabilmesi için Ayasofya'nın ibadete açılması lazım. Ayasofya ibadete açık olmadan bağımsız bir Türkiye olmaz. Bağımsızlığımızın olduğunu göstermek için burada namaz kıldık." dedi.

Namazı Ayasofya'nın içinde kılmayı planladıklarını belirten Karayiğit, emniyet yetkilileriyle görüşülmesi sonucu caminin önünde kılmaya karar verdiklerini söyledi.

reyyan
Thu 9 September 2010, 04:06 pm GMT +0200
Rabbim Ayasofyanın tekrar ibadethaneye dönüşmesini bizlere gösterir inş.Allah c.c. razı olsun azim ve kararlılıkla biz isteyelim Rabbim nasip eder inş.