- Ayasofya ibadete açılsın kampanyası

Adsense kodları


Ayasofya ibadete açılsın kampanyası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 24 August 2010, 04:53 am GMT +0200


Alperen Ocakları, Ayasofya'nın ibadete açılması için bir kampanya başlattı


Alperen Ocakları, Trabzon Maçka'da bulunan Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin yapılmasının ardından Ayasofya'nın ibadete açılması için bir kampanya başlattı

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Elbistan Alperen Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Alagöz, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nın 88 yıl aradan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izni ile ayin yapılmasına izin verildiğini, bunun, Türkiye için de olumlu bir adım olduğunu belirterek, "Fakat bakanlığımız aynı izni ve yakınlığı Müslümanlara da tanımalı ve Ayasofya inanç özgürlüğü kapsamında ibadete açılmalıdır. Hiç değilse 76 yıldır ibadete kapalı olan Ayasofya'da bir günlüğüne de olsa namaz kılınması veya bayram namazı kılınmasını istiyoruz. İstanbul Alperen Ocaklarının düzenlemiş olduğu "Sümela' da ayin varsa Ayasofya'da bayram namazı kılınsın" Mitingine bazı imkansızlıktan ötürü gidemiyoruz ama İstanbul'daki Alperen arkadaşlarımıza canı gönülden destek veriyoruz." dedi.

Cihan

reyyan
Tue 24 August 2010, 05:15 pm GMT +0200
Anlamadım yorumunuzu cemaat toplanacak mı derken ayasofyanın açılmasına mı isteksizsiniz anlamadım daha açıklayıcı yorum yapın inş.

reyyan
Wed 25 August 2010, 09:29 pm GMT +0200
Bence o vesile olacaksa bana gayet hoş gelebilir  önemli olan Ayasofyanın tekrar ibadete açılması ve tekrar Ezanı Muhammedinin orada okunması. Fatih Sultan Mehmedin şu sözünü okudukça tüylerim diken diken oluyor.
” Benim bu camimi, camilikten çıkaranlar, ALLAH’ın (c.c), meleklerin ve bütün müslümanların lanetine uğrasınlar!.. Onlar, hiçbir zaman hafiflemeyen bir azap içinde bulunsunlar!.. Yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın!..”