- Ayasofya ezanla buluşturacak kahramanını bekliyor

Adsense kodları


Ayasofya ezanla buluşturacak kahramanını bekliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 7 October 2013, 07:40 pm GMT +0200
Ayasofya ezanla buluşturacak kahramanını bekliyor



Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er: Ayasofya ezanla buluşturacak kahramanını bekliyor

Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, Ayasofya'nın açılmasına dair yazılarını sürdürüyor.

Sultandan sucuya kadar mü’minlerin 481 yıl boyunca Ayasofya'da Allah’ın huzuruna durduğunu hatırlatan Er, Ayasofya'nın kendisini tekrar Kur’anla, ezanla, kametle, cemaatle, cumayla, bayramla buluşturacak kahramanı beklediğini ifade etti.

Er, "Mor Gabriel ve Heybeliada Ruhban Okuluyla Hıristiyanlara hak iadeleri yapılırken adaletin tecellisi adına, Fatih’in kemikleri daha fazla sızlamasın diye Ayasofya da yine bir bakanlar kurulu kararıyla camie çevrilmelidir. Ayasofya’ya müze demek O’na hakarettir" dedi.

reyyan
Tue 8 October 2013, 01:03 pm GMT +0200
Evet ben de aynen yazara katılıyorum bir an önce bu duruma son verilmeli ve Ayasofya aslına dönmelidir. Bakalım kahramanlık kime nasip olur...

Rüveyha
Tue 8 October 2013, 03:27 pm GMT +0200
Ayasofya cami olursa ilk merak ediceğim şey imamı kim olucaktır..Ama Ayasofyanın içinde bir çok Meryem(as)ve İsa(as) tasfirleri var..Şimdi cami olucaksa, bunlar doğal olarak kalkması gerek..Tabi buna yabancı kesim ne der bilmem..Ama cami olursa tasfirlerin olmayacağı kesin gözüyle bakıyorum..Çünkü cami kültürümüzde böyle şeyleri barındırmak söz konusu değildir..