- Ayakkabı tamirciliği de tarih oluyor

Adsense kodları


Ayakkabı tamirciliği de tarih oluyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 17 August 2012, 05:59 am GMT +0200
Ayakkabı tamirciliği de tarih oluyor


Bir zamanlar çok sayıda kişinin geçim kaynağı olan ayakkabı tamirciliği artık can çekişiyor.

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, 64 yıldır ayakkabı tamir ederek geçimini sağlayan Metin Eke (76), 12 yaşında başladığı mesleğe ilk günkü aşk ve şevkle devam ediyor. 22 yıl resmi daire de çalışmasına rağmen ayakkabı tamir işini bırakmadığını anlatan Metin Eke, emekli olması nedeniyle boş vakitlerini bu mesleği yaparak değerlendirdiğini vurguluyor.

Mesleğin ustasının artık yetişmediğini anlatan Metin Eke, sanata ve sanatkara artık eskisi gibi değer verilmediğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu meslek benimle birlikte ölecek. Çünkü çırak yok. Ayrıca tamirciye ayakkabısını eskisi gibi getirende yok. Şu anda bu işi yapanlar daha çok keçe ve boya satıyorlar. Eski ayakkabılar hem sağlam hemde çok pahalıydı. Bir yerine birşey olunca yenisi alınmaz tamir ettirilirdi. Şimdi herşey gibi tamir işi de değişti. Bayram öncesi çat pat ancak iş yapabiliyoruz."

Haber7

hafiza aise
Fri 17 August 2012, 12:18 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; sorun orada zaten. Şimdiki ayakkabılar çok dayanmıyor ama fiyatı da çok pahalı değil. Kimse tamirciyle uğraşmak istemiyor. Hemen yenisine yöneliyor.Metin amca çok haklı. Her gün gelişen yenilenen şeyler var.