- Avustralya 1 kişi için stada mescid yapacak

Adsense kodları


Avustralya 1 kişi için stada mescid yapacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 3 June 2012, 09:19 am GMT +0200
Avustralya 1 kişi için stada mescid yapacak



Avustralya ligindeki tek müslüman futbolcu olan Bachar Houli, çağrısının karşılığını aldı

Lübnan asıllı 24 yaşındaki Amerikan futbol oyuncusu Bachar Houli, Avustralya Futbol Ligi AFL'de Richmond takımının formasını giyiyor. Aynı zamanda AFL'nin kültür elçisi olan ve ligdeki tek müslüman sporcu olan Houli, 2012 yılının ilk aylarında stadyumlara ibadethane yapılması konusunda bir çağrıda bulundu.

Houli, "stadyumlarda mescid yok, namazlarımı otoparkta veya merdiven altlarında kılmak zorunda kalıyorum, stadyumlara her dinden insanların ibadet edebilmeleri için ibadet odaları yapılsın" dedi. Federasyona yaptığı başvuruda sadece müslümanlar için mescid talebi olmadığının altını çizen Bachar Houli, "hristiyan veya museviler de bu ibadet odalarında kendi dinlerine uygun ibadetlerini yapabilmeli" dedi.

Müslüman oyuncunun başvurusu tepkileri beraberinde getirdi. İslam karşıtı muhafazakar gruplar, Houli'nin ligdeki tek müslüman oyuncu olduğunu, onun isteği üzerine statlara mescit yapılamayacağı yönünde eleştirilerde bulundu.

Bazı muhalifler ise bu talebi islam karşıtlığıyla bütünleştirerek, "stadyumlara yapılacak olan ibadethaneleri sadece müslümanlar kullanacak, hiçbir musevi ya da hristiyan, müslümanların namaz kıldığı yerde ibadet etmeyecek" diye Houli'nin başvurusuna karşı çıktılar. Ancak federasyon talebi olumlu buldu ve karşılanması için girişimlere başladı. İlk olarak da Patersons Stadyumunda, ibadethane olarak kullanılması için bir oda tahsis edildi.

Sabah

saniyenur
Sun 3 June 2012, 03:26 pm GMT +0200
Avustralya bir kişi için mescid yapıyor da Müslüman kardeşlerimiz binlerce kişi için mescid yapmıyor tam tersi bir çok camiyi kapatıyor müzeye hatta hayvan barınağına çeviriyor..

sümeyra
Sun 3 June 2012, 10:19 pm GMT +0200


      Tek kelimeyle MÜKEMMEL bir haber..Allah hidayet nasib etsin bu karara imza atanlara,inşaallah..