- Avrupalılar Peygamberin izinde İstanbulda

Adsense kodları


Avrupalılar Peygamberin izinde İstanbulda

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Tue 30 March 2010, 07:48 am GMT +0200



Türkiye, kutsal emanetleri, tarihî camileri ve onlarca sahabeyi misafir eden türbeleriyle inanç turizminde önemli bir yere sahip

 Özellikle Arap turistlerin cazibe merkezi olan İstanbul şimdi de Avrupalı Müslümanları ağırlamaya hazırlanıyor. 3 milyon Müslüman'ın yaşadığı ve 2 bine yakın camiye ev sahipliği yapan İngiltere'de sadece Müslümanlara yönelik bir tur organizasyonu kuran işadamları, 2 bin 500 turisti temmuz ayında İstanbul'a getirecek.

'Muslim Conferences Co Uk' adıyla kurulan organizasyona katılan ziyaretçiler, Osmanlı yadigârını yerinde görecek, başta Eyüpsultan olmak üzere İstanbul'da bulunan birçok sahabe kabrini ziyaret edecek, müze, cami gibi tarihî mekânları gezecek.

Ziyaretin en anlamlı kısmını ise Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetler oluşturacak. Avrupa'daki Müslümanlar için İstanbul'un manevî değerlerinin çok önemli olduğunu söyleyen organizatör Muhammed Kohhar, İngiltere'de Türkiye'nin İslamî geçmişine yönelik müthiş bir ilgi olduğunu söylüyor.
Zaman


Çiçekler
Tue 30 March 2010, 10:56 am GMT +0200
sadece istanbul değil türkiyenin birçok yerinde eserlerimiz var onlarında tanıtımı yapılıp oralar da gezdirilmeli diye düşünüyorum.