- Avrupa Yakasının yanık merkezi Bağcılar

Adsense kodları


Avrupa Yakasının yanık merkezi Bağcılar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Sat 28 November 2009, 10:52 am GMT +0200



Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Cihan, ''Yanıkla gelen hiçbir hastayı geri çevirmiyoruz'' dedi.


Başhekim Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde kurulu bulunan Yanık ve Yara Tedavi Merkezinin, Avrupa yakasına hizmet verdiğini anımsatarak, merkezde yanığa özel altı adet yoğun bakım yatağı ve 12 adet de yanığa özel servis yatağı bulunduğunu belirtti.

Kendi ameliyathanesi de bulunan merkezde günlük 50'ye yakın ayaktan yanık vakasına baktıklarını da kaydeden Cihan, erişkinlerde yüzde 20, çocuklarda da yüzde 10'unun üzerindeki her yanık vakasını da yatarak tedavi ettiklerini anlattı.

Kartal'da bir yanık merkezi daha bulunduğunu ve onun da Anadolu yakasına hizmet verdiğini hatırlatan Doç.Dr. Cihan, ''Yanıkla gelen hiçbir hastayı geri çevirmiyoruz. Gelen her hastayı almak zorundayız, yerimiz olmasa bile.. Bunun için de gerekirse diğer servislerin yataklarını ya da yoğun bakımlarını kullanıyoruz. En hafif yanıktan, yüzde 100 yanığa kadar hepsine bakacak imkanımız var. Kimyasal, ısı, elektrik, alev türü yanıkların hepsine bakıyoruz'' diye konuştu.

Doç. Dr. Cihan, normalde merkezin 30 yatak ihtiyacı olduğunu dile getirerek, merkezi komple hastane olarak desteklediklerini ifade etti.

Küçük çocuk ve bebeklerde genelde sıcak su yanığı ile karşılaştıklarını belirten Cihan, oyun çocuklarında ise kolonya ya da tiner yanıklarına çok rastlandığını kaydetti.

BAĞCILAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Esenler, Güngören ve Bağcılar olmak üzere üç ilçede yaşayan yaklaşık 2 milyon nüfusa yoğunlukla hizmet verdiğini belirten Cihan, 200-250 yataklı ek bina ilave edilerek hastanenin, cerrahi ve yoğun bakım ağırlıklı hale getirileceğini, diğer dalların ise çevre ilçelerde yapılan hastanelere taşınacağını anlattı.

''Biz tam kapasite çalışmıyoruz şu anda. Binamızda 450 hekim olması gerekiyor, ama 200 hekimimiz var. Bu eksiğin, çoğunluğu asistan azlığından kaynaklanıyor'' diyen Cihan, hastanenin yeni olması nedeniyle asistanların yeni yetiştiğini, eksikliğin de bundan kaynaklandığını vurguladı.

Başhekim Cihan, hastanede günde ortalama bin 500'ü acil serviste olmak üzere 6 bin 500 hastaya poliklinikte bakıldığını ifade ederek, yüzde 50 hekim kapasitesine rağmen ayaktan tedavi kapasitelerinin yüzde 90'larda olduğunu söyledi.

Helikopter pisti de bulunan hastanede toplam 50 adet yoğun bakım yatağı bulunduğunu ve bunun 35'inin çalıştığını dile getiren Cihan, gelen hiçbir yoğun bakım hastasına da tıpkı yanık vakalarında olduğu gibi ''yer yok'' denmediğini kaydetti.

Cihan, hastanenin kapasitesini gelecek yıl artırmayı hedeflediklerini de bildirdi.


AA