- Avrasya İslam Şurası heyeti Çankaya Köşkü’nde

Adsense kodları


Avrasya İslam Şurası heyeti Çankaya Köşkü’nde

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 21 November 2012, 11:25 am GMT +0200
Avrasya İslam Şurası heyeti Çankaya Köşkü’nde



Tarih: 21.11.2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki Avrasya İslam Şurası heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Bu yılki teması “Gelenekten Geleceğe Avrasya’nın İslam Ufku” olan Avrasya İslam Şurası’nda, Müslüman halkları ilgilendiren konular hakkında ayrıntılı şekilde görüş alışverişinde bulunuldu.

“Gelenekten Geleceğe Avrasya’nın İslam Ufku” temasıyla düzenlenen Şura’nın bu geniş coğrafyada Müslüman halkları ilgilendiren konular hakkında ayrıntılı şekilde görüş alışverişinde bulunulmasına imkân verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, İslam dininin hoşgörü, farklılıklara saygı ve diyalog gibi ortak değerlere vurgu yapan temel mesajının yeni nesillere aktarılmasında din ve ilim adamlarına büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Heyet adına konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise 19 Kasım’dan bu yana Şura kapsamında İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.