- Atatürk Havalimanı'ndaki sigara odası iptal oldu

Adsense kodları


Atatürk Havalimanı'ndaki sigara odası iptal oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Wed 26 August 2009, 10:01 pm GMT +0200
Atatürk Havalimanı'nda yolcuların sigara içebilmesi için yapımına başlanan sigara içme bölümündeki çalışmalar, İl Sağlık Müdürlüğü'n kararıyla durduruldu.


Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katı arındırılmış salonun teras katında yapımı süren bölümde ki çalışmalar durdu. Bu düzenlemenin basına yansımasından sonra Atatürk Havalimanı'ndan sorumlu Mülki İdare Amiri olan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş'ın başkanlığında bir heyet oluşturularak yapımı devam eden mekanın mevzuata uygun olup olmadığını inceleme altına aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, DHMİ'nin yaptığı incemeler sonucu mekanın mevzuata uygun olmadığının ortaya çıkması üzerine buradaki çalışmalar durduruldu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sigara içilebilir bir bölüm için olumsuz görüşe vardı. İnceleme sonucu, ''Söz konusu yerin bu haliyle 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunu'na aykırılık teşkil ettiği ve mekanın kaldırılması'' yönünde görüş bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu görüşü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kanalıyla Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV'a tebliğ edileceği belirtildi.