- At Yarışları Ve Savaş Harcamalarına Katkı

Adsense kodları


At Yarışları Ve Savaş Harcamalarına Katkı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sidretül münteha
Wed 2 November 2011, 07:39 pm GMT +0200
19. At Yarışları Ve Savaş Harcamalarına Katkı:


44. Abdullah b. Ömer'den: Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyur­muştur: «Hayır (iyilik), kıyamete kadar atın alnındadır.» [38]
 
45. Abdullah b. Ömer'den: Resûlullah (s.a.v.) Hafya ile Senîyyetülvedâ arasında besili atlara koşu yaptırdı. Besili olmayan atlar arasında ise Seniyye ile Beni Züreyk Mescidi arasın­da koşu yaptırdı. Abdullah b. Ömer de bu koşuya katılanlardandı.
 
46. Said b. Müseyyeb'den: At yarışlarına ödül koymanın bir mahzuru yoktur. Yarışa katılan müsabıklardan yarışı kazanan bu ödülü alır, kazanamayan ise hiç birşey almaz.[39]
 
47. Yahya b. Saîd'den: Resûlullah (s.a.v.)T, ridâsı ile atının-yüzünü silerken gördüler. Niçin böyle yaptığı sorulduğunda:
«— Bu .gece at konusunda dikkatim çekildi» buyurdu.[40]
 
48. Enes b. Malik'ten: Resûlullah (s.a.v.) Haybere gitmek için yola çıktı. Gece oraya vardı. Bir kabileye saldıracağı zaman sabaha kadar hiç hücuma geçmezdi. Burada da sabah olunca yahudiler çapa ve sepetlerini alarak evlerinden çıktılar. Hz. Peygamber'i görünce:
«— Muhamnıed! Vallahi o! Muhammed ve ordusu» diye te­laşlandılar. Bunun üzerine Hz.Peygamber:
«— ALLAHü ekber, Hayber haraboldu. Biz bir kabile­nin Önüne konakladığımız zaman, azabla korkutulanla­rın sabahı ne kötü oluyor» buyurdu.[41]
 
49. Ebû Hüreyre'den: Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: «Kim ALLAH yolunda iki şey verirse, ona cennetten:
«— Ey ALLAH'ın kulu burası senin için daha hayırlı­dır.» diye nida edilir. Namaza düşkün olanlar namaz ka­pısından, cihada düşkün olanlar cihat kapısından, sada­kaya düşkün olanlar sadaka kapasından, oruca düşkün olanlar Reyyan kapısından çağırılırlar.»
Bunu duyan Hz. Ebû Bekr:
*— Ya Resûlallah! Bir kimsenin bu kapılardan sadece bi­rinden çağrılması zaruri midir? Bu kapıların hepsinden birden çağrılacak kimse var mı?» diye sordu.
Resûlullah (s.a.v.):
«__ Evet olacak, umarım ki, sen de onlardan birisin-dir» diye mukabelede bulundu karşılık verdi.[42]




[38] Buharı, el-Cihad ve's-Siyer, 56/43; Müslim, İmaret, 33/96.
Bu hadisi şerifte savaşın sürekliliği ve dolayısiyle atın önemi belirtili­yor. Başka bir hadis şerifle ise, «Cihad, kıyamete kadar devam edecek­tir.» denilmektedir.
[39] Buharı, Salât, 8/41; Müslim, İmaret, 33/95.
[40] Mürseldir.
îbn abdilber, Ubeydullah b. Amr el-Fihrî-Malik-Yahya-Enes yoluyla, mevsul olarak rivayet etmiştir.
[41] Buharı, Cihad, 56/'] 02; Müslim, el-Cihad ve's-Siyer, 32/120,121.
[42] Buharı, Savm, 30/4; Müslim, Zekât, 12/85, 86.