- Astanada Aşure şöleni düzenlendi

Adsense kodları


Astanada Aşure şöleni düzenlendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 17 December 2010, 05:57 am GMT +0200
Astana'da Aşure şöleni düzenlendi



Kazakistan'ın başkenti Astana'da Aşure günü , bayram havasında kutlandı. Aşure etkinliği; Kazakistan Halklar Asamblesi Astana Komitesi ve Kazak -Türk Dostluk Organizasyonu (KATÜDO) Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edildi.

KATÜDO Kadın Kollları Başkanı Dinara Oskay, Kazakistan'da barış ve huzur içinde yaşayan farklı milletleri ve kültürleri en iyi bir şekilde anlatan Aşure'yi Kazak halkına tanıtmak maksadıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Oskay, düzenledikleri bu şölende dağıtılan aşurenin asambledeki her bir milletin temsilcisi tarafından getirilen gıdalardan yapıldığını belirtti. Oskay, "Aşurede olduğu gibi her madde kendi özelliğini kaybetmeden aşuredeki yerini alıyor ve aşureye zenginlik katıyor. Bu zenginlik Kazakistan'ı tarif ediyor".dedi.

Düzenlenen törende aşurenin tarihi anlatıldı ve Kazakistan Halklar Asamblesi Astana Komitesi üyelerinden Rus, Azeri, Tatar-Başkurt, Uygur, Çeçen,Türk ve Yahudi kültür merkezleri milli halkoyunları gösterisi sunuldu. 5 bin kişilik hazırlanan aşureye ilgi yoğun olduğundan aşure yetmedi. Misafirler arasında 2000 yılı Sidney Olimpiyatları'nda Kazakistan'a bokstan altın madalya getiren Yermahan İbragimov da vardı.

Türk inşaat firması tarafından yapılan Han Çadırı alışveriş eğlence merkezinde düzenlenen törene yaklaşık on bin kişi katıldı.