- Arefe günü oruç tutulur mu, bu konudaki dini hüküm nedir?

Adsense kodları


Arefe günü oruç tutulur mu, bu konudaki dini hüküm nedir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Thu 19 February 2015, 01:37 pm GMT +0200
Arefe günü oruç tutulur mu, bu konudaki dini hüküm nedir?

Çeşitli zamanlarda nafile oruç tutmanın faziletine dair birçok hadis-i şerif vardır. Bu oruçlardan biri de Zilhicce ayının ilk dokuz günü tutulan oruçtur. İsteyen tamamını tutabildiği gibi birkaç gününü de tutabilir. Herkes tuttuğu günler sayısınca ecir ve sevap kazanır. Zilhiccenin ilk dokuz günü içinde Arefe gününün önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.), bu günün faziletine ilişkin olarak; “Arefe gününden daha çok Allah’ın cehennem ateşinden insanları azat ettiği bir gün yoktur.” buyurmuş, yine “Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyam, 196-197) demiştir. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve halsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebu Davud, Savm, 64).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Sun 31 May 2015, 07:40 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah rabbimizin bize sunduğu bu ikramlardan nasibini alır ve bir yıllık gunahimizin örtüsü olan bu orucu tutup rabbimizin
rızasını kazanan hayirli kullardan olabilmek duasıylâ...
allah razı olsun

melda 6D
Sun 31 May 2015, 08:13 pm GMT +0200
Rabbim tuttuğumuz oruçlardan razı olur inşallah.

ceren
Sun 31 May 2015, 08:15 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Rabbim bu günü oruç tutarak ve ibadet ederek geçiren kullarından eylesin bizleri inşallah...“Arefe gününden daha çok Allah’ın cehennem ateşinden insanları azat ettiği bir gün yoktur.” buyurmuş, yine “Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyam, 196-197) demiştir. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve halsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebu Davud, Savm, 64).