- Antibakteriyel sıvı sabunda rekabet artıyor

Adsense kodları


Antibakteriyel sıvı sabunda rekabet artıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 19 May 2011, 01:56 pm GMT +0200
Antibakteriyel sıvı sabunda rekabet artıyor



El hijyeninin hastalıklardan koruyucu özelliğinin daha iyi anlaşılmasından sonra antibakteriyel sabun ürünlerindeki oyuncu sayısı artıyor.
Son olarak Eczacıbaşı ve Unilever şirketleri de yeni ürünleriyle piyasaya girdi. Eczacıbaşı Selin markası ile doğal, hijyenik, köpük ve elegance olmak üzere 4 farklı ürün çıkardı. Eczacıbaşı pazarlama direktörü Gelincik Onan, performansı yüksek el yıkama ürünleri ile girdikleri piyasada bundan sonraki hedeflerinin Selin markasını kişisel temizlik kategorisinde genişletmek olduğunu kaydetti. Elegance isimli sıvı sabunun cildi 8 saat süreyle nemlendiren içeriğindeki papatya özü ile cilt tahrişlerinin iyileşmesine yardımcı olduğu belirtildi. Eczacıbaşı Girişim Pazarlama şirketi toplam 33 marka ve 1.500'ün üzerindeki ürün çeşidinin dağıtımını yapıyor. Dağıtımını yaptığı 20 ürün kategorisinin 10'unda pazar lideri.

Unilever şirketi de dünyada yüzde 32'lik pazar payına sahip olduğu antibakteriyel sabunu Lifebuoy'u Türkiye'ye getirdi. Dünyanın 34 ülkesinde, yılda 200 bin tonluk satış tonajına ulaşan Lifebuoy, antibakteriyel aktif madde içermeyen kalıp sabunlara oranla, bakterilere karşı tam koruma sağlıyor. Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, "Lifebuoy ile toplumumuzda kişisel hijyen bilincinin yerleşmesini ve insanlarımıza el yıkama konusunda iyi alışkanlıklar kazandırmayı hedefliyoruz." dedi. Dünya Sağlık Örgütü 2006 yılı verilerine göre Türkiye'de 5 yaşın altında 43 bin 136 çocuk hayatını kaybetti. Bu ölümlerin 5 bin 176'sı ishal, 6 bin 39'u ise zatürre gibi önlenebilir hastalıklardan kaynaklandı. Türkiye'de doğru el yıkama alışkanlıkları ile bu ölümlerin 3 bin 900'ü önlenebilecekti.


Zaman