- Anne-Babaya Nasıl Davranmalı ?

Adsense kodları


Anne-Babaya Nasıl Davranmalı ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Thu 24 June 2010, 09:15 pm GMT +0200
Anne-Babaya Nasıl Davranmalı..?



Bayezid-i Bestami küçükken soğuk bir kış gecesinde, annesi ile yatsı namazını kılıp yatmıştı. Gece yarısına doğru annesi uyandı. Çok susamıştı. Oğluna seslendi: “Oğlum, bir bardak su verir misin?” Hemen yatağından fırlayan, küçük Bayezid, su testisine baktı. Fakat içinde su yoktu. Annesine: “Anneciğim, testide su yok ben hemen doldurup geleyim.” dedi.

Koşarak dışarı çıktı. Her yer buz ile kaplıydı. Zorlukla testiyi doldurup geri döndü. Fakat, geri dönene kadar annesi tekrar uyumuştu. Annesini uyandırmaya kıyamadı. Elinde su dolu bardak ile, annesinin baş ucunda beklemeye başladı.

Hava çok soğuk olduğu için, bir müddet sonra soğuktan titremeye başladı. Elleri de buzdan testiye yapışmıştı. Buna rağmen, bardağı bırakıp yatmadı. Annesinin uyandığında: “Hani su!” diyerek üzüleceğinden korkuyordu. Annesini üzmemek için, her türlü sıkıntıya katlanmaya razı idi.

Elinde su bardağı saatlerce ayakta annesinin uyanmasını bekledi. Nihayet, annesi: “Su! Su!” diye mırıldanmaya başladı. Hemen: “Buyur anneciğim, suyun hazır!” dedi. Annesi daha ilk sözünde suyun hazır olmasını anlayamadı. Oğluna sordu: “Oğlum ne çabuk getirdin?” Bayezid şöyle dedi: “Anneciğim, daha önce uyandığında, su istemiştin. O zaman su olmadığı için, testiyi doldurmaya gittim. Geldiğimde senin daldığını gördüm. Uyanmanı bekledim.” Oğlunun bu kadar, sadakatli olduğuna çok sevinen annesi sevinçten ağladı. Allah-u Zülcelal kendisine böyle bir oğul ihsan ettiği için şükretti: “Ya Rabbi! Ben oğlumdan razıyım, sen de razı ol.” dedi.

Annesinin duası sebebiyle, Bayezid-i Bestami, Evliyalıkta yüksek derecelere kavuştu. Allahu Zülcelal’in dostlarından oldu. Hatta kendisine: “Bu derecelere nasıl kavuştunuz?” diye sorduklarında, Bayezid-i Bestami: “Annemin rızasını almakla!” demiştir.




“Ve Biz, insana anne ve babasına (bakmasını) vasiyet ettik (farz kıldık).

Onu, annesi zorluk üzerine zorlukla taşıdı.

Ve onun sütten kesilmesi iki yıldır.

(Hem) Bana (hem) anne ve babana şükret!

Dönüş, Bana’dır.”


[Lokman, 14]

Kevšer
Tue 20 October 2015, 07:15 am GMT +0200
  Esslâmü Aleyküm. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.  Rabbim bu ne incelik  nasıl güzel düşünce elhamdülilah. Mevlam bizleri de hayırlı anne ve baba çocuklarımızı da hayırlı evlat olmalarını nasip eylesin inşaAllah. Amin ecmain...

Rüveyha
Tue 20 October 2015, 09:49 am GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah.Çok,çok güzel bir paylaşımdı.Rabbim Bayezid-i Bestami hazretletinin makamını âli eylesin İnşaAllah..Rabbim bizleri de böyle hayırlı evlad eylesin İnşaAllah..Rabbim razı olsun

ceren
Tue 20 October 2015, 11:23 am GMT +0200
Aleykümselam.Allah ana babaya itaati ,bakmayı,sevgiyi ve merhamet etmeyi emir etmiştir.Anasına babasına bakan,merhamet eden ve Rabbimin rızasını kazanan kullardan olalım inşallah..,

mevlüde06
Tue 20 October 2015, 02:14 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;

“Ve Biz, insana anne ve babasına (bakmasını) vasiyet ettik (farz kıldık).

Onu, annesi zorluk üzerine zorlukla taşıdı.

Ve onun sütten kesilmesi iki yıldır.

(Hem) Bana (hem) anne ve babana şükret!

Dönüş, Bana’dır.”

[Lokman, 14]

 
ayeti kerime öyle güzel açıklamışki,kısa olsada çok şey anlatıyor aslında..
inşallah anne babalarımızın kımetini bilenlerden oluruz.Rabbim razı gelsin.
çok güzel bir kıssaydı gerçekten.

Bilal2009
Tue 20 October 2015, 03:22 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Ana baba rızası almak Allah ' ın (celle celalühü) rızasını yanında getirir inşaallah.  Rabbim (celle celalühü) bizleri ana babasına iyi davranan kullarından eylesin.

hatice öncü 7B
Tue 20 October 2015, 03:45 pm GMT +0200
selamun aleyküm arkadaşlar
Anne baba rızası çok önemlidir ve  beraberinde de  Allahın rızasınıda getirir o yüzden anne baba rızası çok önemlidir.

fatmakaradere 7B
Tue 20 October 2015, 04:14 pm GMT +0200
Bizler, annemizi ve babamızı üzecek şeyler yapmamalıyız .Anneye veya babaya asla ve asla of dememeliyiz. Bu yüzden, annemize ve babamıza güler yüzlü, ne isterlerse yaparak, onları gururlandıracak hareketler, yapmalıyız.Asla ve asla anne ve babamızın yüzünü kara çıkarmamalıyız ve onları hiçbir kimsenin yanında utandırmamalıyız.

AyşeSungur7-B
Sun 13 December 2015, 11:40 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Biz ne yaparsak yapalım annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onların emeklerine ancak hayırlı evlatlar olarak karşılık verebiliriz. Rabbim bize hayırlı evlat olmayı nasip etsin.

Allah razı olsun.

HALACAHAN
Mon 14 December 2015, 02:08 am GMT +0200
 Anne  babamıza Bayezid-i Bestami kadar fedakar evlat olmak nasıp olur inşaallah
Ebu’d-Derda’nın işittiğine göre, Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur:“Anne-baba, kişinin cennete girmesine vesile olacak kapılardan birisidir. Bu kapıdan girme fırsatını kaybetmek ya da değerlendirmek artık senin arzuna kalmıştır.”  Tirmizi, Birr,3.

HALACAHAN
Mon 14 December 2015, 02:09 am GMT +0200
Ebu Hüreyre (ra) nın rivayet ettiğine, Peygamber (sav) Efendimiz şöyle buyurdu : “ Burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün!” Sahabeler: “Ya Resulellah! Kimin burnu yerde sürünsün” dediler. Peygamber (sav) Efendimiz şöyle buyurdu: “ Ana babasına, ikisinden birine yahut her ikisine birden ihtiyarlık zamanlarına yetişip de onların hayır dualarını alıp cennete giremeyen kimsenin burnu yerde sürünsün” Müslim, Birr,9. 2551/ 9; Buhari, Edebü’l-Müfred 21.

HALACAHAN
Mon 14 December 2015, 02:12 am GMT +0200
Ana baba zalim dahi olsalar, onlara karşı gelmek, onlarla sert konuşmak, hakaret edip Kötü sözler söylemek asla caiz değildir. “… Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara ‘of ‘ bile deme; onlar azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle..” İsra su. 17 / 24.
Peygamber (sav) Efendimiz de şöyle buyuruyor:  “Ana babaya karşı gelmek, büyük günahlardandır.” Buhari. Edep, 6.       “Ana babasına asi olan cennete giremez.” Nesai.Eşribe,46.
Allahım annemizin babamızın kıymetını bilen her daim hayır dualarını alan evlatlardan olmamızı nasip eylesın.. Amın