- Anne baba sevgisi karakteri etkiliyor

Adsense kodları


Anne baba sevgisi karakteri etkiliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 13 November 2011, 07:55 am GMT +0200
Çocuğunuzla oyunlar oynayın. Onu dinleyin ve sevginizi her zaman gösterin



Çocuğunuzla oyunlar oynayın. Onu dinleyin ve sevginizi her zaman gösterin


Çocuk Gelişimi Uzmanı Zülfiye Çakır, çocuğun karakterinin belirlenmesinde anne ve baba sevgisinin önemli olduğunu belirterek, "Çocuğunuzla oyunlar oynayın. Onu dinleyin ve sevginizi her zaman gösterin" dedi.

Çocuk gelişimi uzmanı Zülfiye Çakır, çocuk yetiştirmenin boş bir levhayı işlemek gibi olduğunu belirterek, çocuğun ailenin ve çevrenin ilgisiyle kendini şekillendirdiğine işaret ederek, "Her çocuk farklıdır. Zihni, fiziki, psikolojik ve sosyal gelişim için farklı kapasitesi vardır. Çocuğunuzun kendi potansiyelini bütünüyle fark etmesi, onunla aranızdaki iletişime bağlıdır. Çocuklarımızın kendine güvenen, yaşına uygun becerileri yerine getiren sağlıklı fertler olmaları için anne ve babalara büyük görevler düşüyor" dedi.

Ebeveynlerin çocuklarına sevgisini her zaman göstermesini isteyen Çakır, her olumlu hareketin çocukların hayata bağlanmasında önemli bir adım olduğunu vurguladı. Çakır, "Çocuğunuzu sevin, ona sarılın, başını okşayın. Önemli olduğunu hissettirin ve ona sevdiğinizi söyleyin. Çocuğunuzla verimli vakit geçirin. Geçirdiğiniz zamanın süresi değil, kalitesi önemlidir. Birlikte oyunlar oynayın, yemek yapın, yürüyüşe çıkın ve daha az televizyon seyredin" diye konuştu.

"ÇOCUĞUNUZU DİNLEYİN, FİKRİNİZİ SÖYLEYİN"

Çocuğun düşüncelerinin anne ve babalar tarafından mutlaka dinlenmesi gerektiğini ifade eden Çakır, "Çocuğunuzu sabırla dinleyin. Sizden ayrı fikirleri olduğunda da onu dinleyin ve fikrini önemseyin. Çocuğunuza tercih etme hakkı verin. Yaptığınız davranışların sebebini ona izah edin. Çocuğunuzun deneyerek, yaşayarak öğrenmesine fırsat tanıyın. Aşırı korumacı tutumdan sakının. Zorlamayın, sıkmayın, boğmayın, onun kişiliğini zorla değiştirmeye çalışmayın, sabırla ve emekle onu kazanabilirsiniz. İyi davranışa ödül, kötü davranışa eğitim verin. Çocuğunuza her zaman dürüst olun. Pembe de olsa yalanlar söylemeyin, yapamayacağınız sözler vermeyin. Çocuğunuza güvenin ve onu destekleyin" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak