- Anne adaylarına rehber kitap

Adsense kodları


Anne adaylarına rehber kitap

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 15 April 2012, 11:24 am GMT +0200
Anne adaylarına rehber kitap

Eylül 2007 24.SAYI

Biyolog Fatma Avcı’nın hazırladığı “Anneliğe İlk Adım” bebek sahibi olmak isteyen ailelere bu heyecanlı serüvende yol göstermeyi amaçlıyor. Hayli kapsamlı olan kitap hamilelik öncesi ve sonrasına dair merak edilen sorulara cevaplar sunuyor. Akademik bir dil yerine her kesimden insanın anlayacağı bir anlatımla konuyu tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Anne adayları kadar baba adaylarının da okuması gereken kitap, insanın yaratılışındaki mucizeyi daha iyi kavramamıza da yardımcı oluyor.

İlk haftalardan son haftaya kadar bebek ve annedeki gelişimi aşama aşama aktaran yazar, aralara serpiştirdiği esprilerle konuyu bilimin soğuk kalıplarından kurtarmayı başarmış. Böylece önemli akademik bilgileri zorlanmadan, keyif alarak öğrenmeyi sağlamış.

Kitabı yazmaya başladıktan sonra yeni bir bebeğinin olacağını öğrenen Fatma Avcı, neredeyse her konuyu tecrübe ederek kaleme aldığını dile getiriyor. Kitabı bitirdikten bir hafta sonra üçüncü bebeğinin dünyaya geldiğini söylerken bu çalışmanın kendisi için de çok faydalı olduğuna işaret ediyor. Özellikle ilk defa anne olacak hanımların sorularına cevap verebilmeyi amaçlayan Avcı, kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmesini yanlış buluyor. Avcı’nın titizlikle hazırladığı bu eser konunun uzmanları tarafından da takdir kazanan bir çalışma. Hamilelik, annelik ve bebek bakımı gibi meselelerde aklınıza takılan sorulara cevap vermekle kalmıyor, konuyla ilgili halk arasında yaygın olan yanlış inanışlara da son noktayı koyuyor. Anne babalar için rehber niteliğinde olan kitap “Anneliğe İlk Adım”ın güvenle atılmasına yardımcı oluyor.

Kitap Adı / Yazar: Anneliğe İlk Adım / Fatma Avcı
Yayın Evi / Tel: Pozitif / (0216) 311 13 35

Fatma Avcı kimdir?


Çanakkale Biga doğumlu olan Fatma Avcı, ilk, orta ve lise öğrenimini Biga’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Embriyoloji, Endokronoloji, Sitoloji, gebelik, doğum, bebek ve çocuk gelişimiyle ilgili çeşitli araştırma ve incelemelerde bulundu, makaleler hazırladı. Ankara Numune Hastanesi Endokronoloji ve Metabolizma Laboratuarında staj çalışmalarını tamamladıktan sonra özel bir hastanede çalıştı. Bir süre de öğretmenlik yapan Avcı, ilk çocuğunun doğumu ile birlikte araştırma ve çalışmalarını çocuk gelişimi ve eğitimi konularına yoğunlaştırdı. Yazar, evli ve üç çocuk annesidir.

Derya COMBA