- Ankara Üniversitesi seccadeleri de topluyor

Adsense kodları


Ankara Üniversitesi seccadeleri de topluyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 28 December 2011, 12:35 am GMT +0200
Ankara Üniversitesi seccadeleri de topluyor



Ankara Üniversitesi Rektörlüğü hakkına Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’e suç duyurusunda bulunuldu

Eğitim-Bir-Sen, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü hakkına Cumhurbaşkanlığına ve YÖK Başkanlığına suç duyurusunda bulundu.

Memur Sen Ankara İl başkanı Mustafa Kır Ankara Üniversitesinde işbaşındaki yasakçı zihniyetin başörtüsü yasağından sonra şimdide öğrencilerin ve çalışanların ibadet etme özgürlüğünü sınırlayan bir uygulama içine girdiğini söyledi.

Rektörle görüşerek mescit açılmasını talep ettiklerini ifade eden Kır, “Biz Sendika olarak ücret sendikacılığının yanında demokrasi ve insan hakkı ihlallerine karşı mücadele veren bir sendikal görevi de ifa etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin ve çalışanların ibadet etme hürriyetlerinin ellerinden alınması ile ilgili bize ulaşan şikayetler üzerine bizzat Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ile makamında görüşülmüş, Ankara Üniversitesine bağlı Gölbaşı Yerleşkesinde çalışanların ve öğrencilerin namaz ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri bir mekanın açılması talep edilmiştir. Ayrıca kampus içinde ibadethane olmamasından dolayı bu görevi yerleşkenin dışına çıkarak ifa etmek zorunda kalan öğrencilerin derslerini aksattıkları, yerleşke içindeki mekanlarda namaz kıldıklarında ise görevlilerin tacizine uğradıkları ifade edilerek  sorunun acilen çözülmesi gerektiği vurgulanmıştır” dedi.

Üniversitenin Gölbaşı yerleşkesinde 3 binin üzerinde öğrenci ve 250’nin üzerinde çalışan personel olduğunu söyleyen Kır, sorunun çözümü yönünde  olumlu cevap alamadıklarını belirtti.

Sınıflarda ve değişik alanlarda namaz kılmak isteyenlerin görevliler tarafından taciz edildiğini hatta seccadelerine el konulduğunu ileri süren Kır, “Halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Müslüman mahallesinde salyangoz satmak kadar abesle iştigaldir” dedi.

Kır sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sorunun acil çözümü için Cumhurbaşkanlığı makamına ve YÖK Başkanlığına tarafımızdan iletilen bir yazı ile suç duyurusunda bulunulmuştur. Çözülmediği takdirde ayrıca adli mercilere de suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Risalehaber