- Alzheimer'in erken teşhisi burundan

Adsense kodları


Alzheimer'in erken teşhisi burundan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 19 November 2011, 01:36 pm GMT +0200
Alzheimer'in erken teşhisi burundan!

Alzheimer hastalığının, daha ortaya çıkmadan birkaç yıl önce erken teşhisine imkân veren bir yöntem geliştirildiğibildirildi.

Almanya'nın Darmstadt Üniversitesi görev yapan kimyager ve patologlar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir çalışmada, tedavisi henüz imkânsız olan Alzheimer hastalığının, daha ortaya çıkmadan birkaç yıl önce erken teşhisine imkân veren bir yöntem geliştirildi.

Bunama (Demans) hastalığı türleri arasında en çok rastlanan Alzheimer rahatsızlığının erken teşhisinde çığır açıcı olarak nitelenen yöntem sayesinde, burun mukozasında biriken belli protein değerlerinin incelenmesi yoluyla hastalığın erken tanısını yapmak mümkün hale geldi.

Araştırmalarda Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle hastaların beyninde oluşan tipik plakların burun mukozasında da benzer şekilde görüldüğü belirlendi. Mukozasın laboratuvarda incelenmesi yoluyla da muhtemel Alzheimer vakasının hangi evrede olduğunu belirlemek mümkün oluyor.
 
Darmstadt Üniversitesi Clemens Schöpf Organik Kimya ve Biyokimya Enstitüsü çalışanlarından Prof. Boris Schmidt, "Şimdiye kadar sadece beyindeki plak oluşumlarının benzerinin sadece gözlerdeki sinir hücrelerinde olduğu biliniyordu. Dolayısıyla Alzheimer teşhisinde retina taraması öne çıkıyordu. Burun mukozası tahlili ise hastalar açısında çok daha kolay olacak. Teşhis için sadece boya katkılı bir sprey ya da protein bazlı bir tablet yeterli olacak." diye konuştu.