- Alzheimer olmamak için akraba ziyaretinde bulunun

Adsense kodları


Alzheimer olmamak için akraba ziyaretinde bulunun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 17 September 2011, 11:32 pm GMT +0200
Alzheimer olmamak için akraba ziyaretinde bulunun

 Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkan Yardımcısı Dr. Sultan Çağrıcı, alzheimere yakalanmamak için beyni çalıştıracak eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi ve akraba ziyareti yapılmasını öneriyor.
Aynı zamanda beyin ve sinir hastalıkları uzmanı olan Dr. Çağrıcı, çekirdek aile yapısıyla yalnız yaşamanın arttığını ifade ediyor. Yalnız yaşayan insanlarda bunama riskinin arttığının tespit edildiğini söyleyen Çağrıcı, "Soysal ilişkilerimizi sıkı tutmalı, akraba, arkadaş ilişkilerini güçlendirmek için ziyaretler yapmalı, tecrübelerinden yararlanmalı, yaşımız ilerlese de sosyal hayattan kopmamalıyız." Diyor. Alzheimer hastalığını geciktirmede diğer bir etken ise eğitim. Çağrıcı'ya göre beyin hücreleri arasındaki iletişimi sağlayan bağlantıların artabilmesi için yeni faaliyetler gerekli. Özellikle de bulmaca, satranç ve kitap okumak beyni aktif hale getiriyor.

zaman

sumeyye
Sun 18 September 2011, 12:22 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; akraba ziyaretinin bir yarari daha maşaallah hem akraba bağlari güçlenecek hem de hastalığı önleyecek..Sıla-i Rahim in birçok konuda hayırlı olduğunu bir kere daha anlamış olduk..Rabbim razı olsun.

mavi derinlik
Tue 27 September 2011, 11:51 pm GMT +0200
       Ve aleykümselam... Sılayı Rahim bu kadar önemle üzerinde durulan konulardan ise, tabiki sayısız faydaları olduğundandır... Bu rahatsızlıkta hasta için hafızadaki bilgileri yenilemek çok önemli tabii.. Rabbimiz muahafaza buyursun cümlemizi..