- Altın ve gümüş veresiye satılırsa faiz olur

Adsense kodları


Altın ve gümüş veresiye satılırsa faiz olur

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 4 July 2012, 03:32 pm GMT +0200
49- ALTIN VE GÜMÜŞ VERESİYE SATILIRSA FAİZ OLUR

4499- Ebu’l Minhal (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ortağım veresiye gümüş satmış gelip bana haber verince bu yaptığın caiz değildir dedim. O da şöyle dedi: Vallahi onu pazarda herkesin gözü önünde sattım kimse beni ayıplamadı. Bunun üzerine Bera b. Azib’in yanına gidip durumu sordum. O da şöyle dedi: Peygamber (s.a.v), Medine’ye geldiğinde biz böyle alım satım yapıyorduk. Bunu gören Peygamber (s.a.v): “Peşin satmanız caizdir veresiye olursa faiz olur” buyurdu. Sonra Bera, bana: “Git Zeyd b. Erkam’a da bu meseleyi sor” dedi. Ben de ona geldim ve sordum o da aynı şeyi söyledi. (Tirmizî, Büyü’: 24; Müslim, Müsakat: 16)

4500- Amr b. Dinar ve Âmir b. Mus’ab (r.anhüma) Ebul Minhal’dan işitmişler şöyle diyorlardı. Bera b. Âzib ve Zeyd b. Erkam’a sorduk şöyle cevap verdiler: Rasûlullah (s.a.v) zamanında ticaretle uğraşıyorduk ona altın ve gümüş bozdurmanın durumunu sorduk: “Peşin olursa caizdir veresiye olursa caiz değildir” buyurdu. (Tirmizî, Büyü’: 24; Müslim, Müsakat: 16)

4501- Habîb (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebu’l Minhal’den işittim şöyle diyordu: Bera b. Âzib’e para bozdurmanın hükmünü sordum şöyle dedi: Zeyd b. Erkam’a sor o benden daha hayırlı ve daha bilgilidir. Zeyd’e sorduğumda o da: Bera’ya sor o benden daha hayırlı ve bilgilidir dedi. Sonuçta ikisi de birlikte: “Rasûlullah (s.a.v) altın ve gümüşü veresiye bozdurmayı yasak etti” dediler. (Tirmizî, Büyü’: 24; Müslim, Müsakat: 16)


hafiza aise
Tue 9 September 2014, 02:30 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; bence çok ince bir konu. Günümüzde ne yazık ki kredi kartı ile bile taksitli altın satışı yapılıyor. Bu ziynetlerin değeri de sürekli artıp eksildiği için yasaklanmış sanırım. Uygulayanlardan , uyaranlardan olabilmek duasıyla...

cerendemir
Tue 9 September 2014, 02:33 pm GMT +0200
Aleykümselam.Evet çok sakıncalı bir konu.Altın değeri sabit kalmadığı için Peygamber efendimiz hak hukuk için bunu yasaklamış.Paylaşım için Allah razı olsun.

Bilal2009
Sun 13 May 2018, 01:22 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri faizden korusun Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sun 13 May 2018, 11:34 pm GMT +0200
Aleykümüsselam altın ve gümüş peşin satılır veresiye satılmaz satılırsa faize girer uygun olmaz inşaAllah