- Almanya'da örnek imama ödül

Adsense kodları


Almanya'da örnek imama ödül

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 3 March 2011, 12:54 am GMT +0200
Almanya'da örnek imam'a ödül



Kısa zamanda öğrendiği Almanca ile dinler arası iletişim, gençler, kadınlar ve yaşlılara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Rüsselsheim Camii imamı Muammer Kurt'a, "Rüsselsheim Uyum Özel Ödülü" verildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Rüsselsheim Camii'nde görevli imam Muammer Kurt'a, Rüsselsheim Belediyesi'nin "Uyum Özel Ödülü" verildi. Rüsselsheim Belediyesi'nde düzenlenen ödül töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Gieltowski, Kurt'a övgüler yağdırdı. Kurt'un kentte Almanca vaaz veren tek imam olduğunu kaydeden Rüsselsheim Büyükşehir Belediye Başkanı Gieltowski, "Sayın Kurt, önemli bir iletişim aracı gördüğü Almanca'yı kısa sürede öğrenerek veli ve gençlik çalışmalarında etkili oldu. Rüsselsheim Radyosu ile birlikte hazırlayıp sunduğu 'Radyoda İslam' yayını, diyalogu, karşılıklı anlayışı, hoşgörüyü ve çok kültürlü yaşamı destekleyen, sosyal içerikli yayınlar oldu" dedi.

ANLAYIŞ VE HOŞGÖRÜ İSTİYORUZ

İki yıldan beri Rüsselsheim'de görev yaptığını kaydeden Muammer Kurt, "Müslümanlar, Avrupa'nın ayrılmaz parçasıdır. Çalışmalarımızdaki çok kültürlü yaşamı, dinler arası iletişimi önemsiyoruz. Biz Müslümanlar karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle barış, huzur ve birlik içinde yaşamak istiyoruz. Gelecek için de tek dileğim budur" diye konuştu. Frankfurt Din Ataşesi Yaşar Sacettin Baytar'ın da katıldığı törende 2 bin 500 Euro değerindeki Rüsselsheim Uyum Ödülü, Dicker Busch mahallesinde göçmen ve Almanlar'ı biraraya getirip kaynaştırmayı amaçlayan sosyal çalışmalarla adını duyuran Dicker Busch Derneği'ne verildi. Ayrıca Albrecht Dürer Okulu'nda okuma etkinlikleri düzenleyen Okuma Vakfı da ödül aldı.

Hürriyet

Eslemnur
Thu 3 March 2011, 06:31 pm GMT +0200
Görevınde sorumluluk sahıbı olan ve sureklı yenılıklerle kendısını gelıstıren ınsanlara hayranım.. Bır dın gorevlısının hızmetınde can-ı gonulden gayret sarfetmesı ıse daha fazla mutluluk verıcı.. Imam abımızı tebrık edıyorum..

sümeyra
Thu 3 March 2011, 07:18 pm GMT +0200


      Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Rüsselsheim Camii'nde görevli imam Muammer Kurt'a, Rüsselsheim Belediyesi'nin "Uyum Özel Ödülü" verildi.

    Bu dünyadaki karşılığı bile güzel..Ama Rabbimin huzuruna vardığında alacağı ödüller inşaallah çok daha güzel ve ebedi olacaktır..Rabbim bize de böyle hayırlı hizmetler nasib etsin ,inşaallah..

rahmet
Sat 5 March 2011, 08:11 am GMT +0200
  İmam yaşadığı çevrenin önderidir.Peygamber efendimizin temsilcisidir.O nu temsil edebilmek içinde üstün vasıflara sahip,eğitimi mükemmel,insanları İslamın kapsama alanına çekecek sıfat ve meziyetlere sahip olan örnek bir şahsiyet olması gerekir.Hocamızı tebrik ediyor,sayılarının çoğalmasını ve o toplum içersinde bulunan insanların hidayetlerine vesile olmalarını YÜCE ALLAH'tan niyaz ediyorum.