- Almanyada Kuran okuma yarışması yapıldı

Adsense kodları


Almanyada Kuran okuma yarışması yapıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 6 February 2011, 12:12 am GMT +0200
Almanya’da Kur’an okuma yarışması yapıldı



Milli Görüş Almanya’da Kuzey Ruhr bölgesinde gençler ve çocuklar arasında Kur’an okuma yarışması düzenledi

Almanya’da Milli Görüş Teşkilatı IGMG, Kuzey Ruhr bölgesinde 10-14 yaş ve 14-18 yaş grupları arasında Kur’an-ı Kerim tilavet yarışması düzenledi. Yarışma programına Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hasan Sadigi de katıldı.

Osnabrück Şube Gençlik Teşkilatı Başkanı Celalettin Ateş’in sunduğu program, IGMG İrşad Başkan Yardımcısı Abdurrahman Dizman tarafından okunan aşr-ı şerif ile başladı. Daha sonra Kuzey Ruhr Bölge Başkanı Murat İleri açılış konuşması yaptı. İleri konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i okumanın ve hayatımızda yaşamanın önemine dikkat çekti.

Kuzey Ruhr Bölgesi İrşad Başkanı İkram Sever misafirleri selamladıktan sonra, Abdurrahman Dizman, Hasan Sadigi ve Kuzey Ruhr Bölgesi Eğitim Başkanı Mustafa Albayrak’tan oluşan jüri heyetini tanıttı.

Kur’an okuma yarışması programına büyük bir dinleyici kitlesi katıldı. Yarışmaya büyükler grubunda 10, küçükler grubunda ise 9 okuyucu katıldı. Küçükler grubunda birinciliği Bielefeld şehrinden Abdulkerim İleri, ikinciliği Osnabrück şehrinden Halil İbrahim Arslan, üçüncülüğü de Lengerich şehrinden Adem Bağaç aldı. Büyükler grubunda birinci Löhne şehrinden Emre Amil olurken, ikinci Ibbenbüren şehrinden F. Tarık Toptaş, üçüncü de Rheda şehrinden Harun Karagülmez oldu. Yarışmacılara ödülleri verildikten sonra, Dünya birincisi Sadigi’nin Kur’an tilavetiyle yarışma programı sona erdi.

Dünya Bülteni