- Almanya'da İslam dersine onay

Adsense kodları


Almanya'da İslam dersine onay

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Thu 24 February 2011, 01:42 am GMT +0200
Almanya'da İslam Dersine Onay



Almanya'da ilk eyalet olarak Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Müslüman birlikler ile anlaşma sağlayarak Müslüman öğrenciler için İslam din derslerini okullarda verme kararı aldı

Uzun yılardır tartışılan okullarda İslam din dersi Almanya'da ilk defa NRW eyaletinde ders programına alınarak başlatılacak. Eyalet hükumeti tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) oluşturan dört Müslüman birliği ile din ve iman odaklı bir İslam dersi konusunda uzlaşıldı. Şimdiye kadar birçok eyalette sadece İslam hakkında nötr olarak eğitim verme izni vardı, ancak Katolik din dersi gibi iman ederek dine yönlendiren bir eğitim şekline izin yoktu.

NRW'de bundan böyle İslam birlikleri, uzmanlar ve okul bakanlığı tarafından atanan bağımsız Müslümanlar ile işbirliği halinde çalışacak. Bu çalışma ile okullar için eğitim ve ders planını belirlenecek. Şimdiye kadar bu tür çalışmalar dini birliklerin öncelikli olarak bir İslam birliği olarak kabullenme talebinden dolayı hayata geçirilemedi. Bunun yanı sıra bu birlikler okullarda verilecek olan İslam din dersi için eğitim planını Alman devletinin etkisi olmadan oluşturmak istedi. Eyalet hükumetleri tarafından ise bu talepler kabul görmedi. İslam birlikleri bu taleplerini erteleyerek ve uzmanlar ile atanan bağımsız Müslümanlar ile iş birliği halinde çalışmayı kabul etti. Böylece İslam din dersinde Almanya'da bir ilke adım atıldı.