- Almanyada dinlerarası diyalog

Adsense kodları


Almanyada dinlerarası diyalog

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 7 February 2011, 05:44 pm GMT +0200
Almanya'da dinlerarası diyalog



Almanya'nın Pforzheim kenti'nde dinler arası diyalog çerçevesinde DİTİB Fatih Camii yönetim kurulu başkanı Hasan Basri Okumuş önderliğindeki heyet Pforzheim'de bulunan sinagogu ziyaret ettiler.

Müslüman heyetini, Hahambaşı Michael Bar-Lev, Pforzheim Musevi Cemaati Başkanı Rami Suliman, ikinci başkan, Schei Dattner karşıladı.

Musevi cemaati adına bir konuşma yapan Rami Suliman, Sinagog hakkında bilgi verdi. Ayrıca Musevilik dini ibadetti hakkında ayrıntılı bilgiler verirken gelen soruları da yanıtladı. Suliman kendi dinleri ile İslam dini arasında benzerliklerin olduğunu vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan DİTİB Fatih Camii Başkanı Hasan Basri Okumuş, Cumhurbaşkanı, sinagogu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ; “Herkesin dini inancı farklı olabilir ama karşılıklı saygı, sevgi ve dayanışma içerisinde yaşadığımız toplumda diğer dine mensup insanlar barış ve dostluk içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

İlk kez bir sinagoga geldiklerini söyleyen Müslüman cemaati, bu ziyaretlerinin bu gibi diyalogların geliştirilerek devam etmesini istediler.

Musevi cemaati misafirlerine hazırladığı kahve, su pasta, meyve kurusu ikram etti

Samanyolu Haber