- Almanyada cami-okul işbirliğiyle İslam dersi

Adsense kodları


Almanyada cami-okul işbirliğiyle İslam dersi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 5 January 2011, 12:15 pm GMT +0200
Almanya’da cami-okul işbirliğiyle İslam dersi



İslam bilimci Mouhanad Khorchide, Almanya’da İslam derslerinin okul-cami işbirliğiyle yapılması gerektiğini söyledi

Almanya’nın Münster Wilhelm Üniversitesinde İslam Din Pedagojisi öğretim üyeliği görevi yapmakta olan İslam bilimci Prof. Mouhanad Khorchide, ‘Deutschlandfunk’ radyosuyla yaptığı bir söyleşide okullardaki İslam derslerinin camilerle işbirliği yapılarak tamamlanması gerektiğini söyledi.

Khorchide, camilerde verilen din derslerinin de okullardaki gibi profesyonel bir şekilde verilmesi gerektiğini, çoğunlukla camilerde pedagojik eğitimi olmayan kişilerce derslerin yapıldığını belirtti. Almanya dışından gelen imamların da Almanya’daki Müslüman gençlerin hayati gerçeklerinden uzak olduğunu, gençlerin sorunlarını iyi bilemediklerini kaydetti.

Üniversitelerin İslami derneklerle birlikte çalışmasını tavsiye eden Prof. Khorchide, camilerin İslam dersleri konusunda yalnız bırakılamayacağını, okullarda din dersi gören çocukların camiye gitmeye de devam edeceklerini belirtti. Bu durumda camide başka okulda başka içerikli din dersleri alma tehlikesine karşı uyaran Khorchide, genç kafalarda çelişkilerin oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dünya Bülteni