- Almanyada alkol yasağı genişliyor

Adsense kodları


Almanyada alkol yasağı genişliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 7 April 2011, 05:36 am GMT +0200
Almanya'da alkol yasağı genişliyor



Daha önce Almanya’nın kuzeyindeki şehirler arasında sefer yapan Metronom’da uygulanan alkol yasağının başarıya ulaşması ile yasağın Hamburg içi toplu taşıtlarını da kapsaması gündeme geldi

Almanya'da şiddet olaylarının artması, toplu taşımada alkol yasağını gündeme getirdi. Daha önce Almanya’nın kuzeyindeki şehirler arasında sefer yapan Metronom’da uygulanan alkol yasağının başarıya ulaşması ile yasağın Hamburg içi toplu taşıtlarını da kapsaması gündeme geldi.
 
Yasak en geç yaz tatilinden sonra Hamburg’da resmen uygulanmaya başlayacak. Alkol yasağı daha önce Kuzey Almanya’nın Hamburg, Bremen, Hannover, Göttingen, Cuxhaven, Lüneburg ve Uelzen şehirleri arasında sefer yapan ve yılda yaklaşık 1 milyon yolcu kapasiteli Metronom şirketi tarafından başlatılmıştı. Yasağın başlaması ile şiddet olayları ile trenlerde oluşan maddî hasar azalmış, yolcu sayısının da artmasıyla toplu taşıma şirketinin gelirleri yükselmişti. Metronom’da sağlanan başarının üzerine kısa adı HVV olan Hamburg Yolcu Taşımacılığı Birliği de alkol yasağı uygulamasına karar verdi. HVV’den yapılan açıklamada en geç yaz tatilinden sonra alkol yasağı uygulamasının başlatılacağı belirtildi. Yıl sonuna kadar geçiş dönemi kapsamında yasağa uymayanların uyarılacağı ve 2012 yılının başlangıcı ile birlikte 40 Euro ceza kesileceğine yer verildi. Hamburg’da daha önce toplu taşıtlarda bağırıp çağıran ve yolcuları rahatsız edenler için de 15 Euro para cezası uygulaması başlatılmıştı.

Yeni Asya

sümeyra
Thu 7 April 2011, 07:20 am GMT +0200


      Aklın yolu bir demek ki..Rabbimizin hangi emri var ki;bizim için en hayırlı yol, o olmasın..Ama yasak Almanya'da olunca, dikkat çekici geldi bana.. Yasağı duyunca,''Laiklik elden gidiyor'' diye sokaklara dökülenler olmuş mu acaba?Çok merak ettim..