- Almanya'da 206 minareli cami var

Adsense kodları


Almanya'da 206 minareli cami var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Tue 1 December 2009, 05:30 pm GMT +0200



Ülkesinde 4 minareli cami bulunduğu için endişeye kapılıp minareleri referandum ile yasaklayan İsviçre'nin komşusu Almanya'da tam 206 minareli cami bulunuyor. Almanya'da 120 minareli caminin inşaatı devam ediyor.


Pazar günü yapılan halk oylaması ile minare yapımını yasaklayan İsviçre'nin tavrı Almanya'da da yankı buldu. Minare konusundaki halk oylaması ve ardından gelen yasak kararı Almanya'da da tartışmalara konu oldu. Türkler, Araplar ve Balkanlar'dan gelenlerin oluşturduğu yaklaşık 7 milyonluk Müslüman gurup, Almanya'da bugüne kadar 206 minareli cami inşa etti. Halen inşaatı devam eden 120 minareli caminin tamamlanmasıyla birlikte ülkede bu sayı 328'e çıkacak. Almanya'da çok sayıda minaresi olmayan cami ya da mescit de bulunuyor.

Öte yandan İsviçre'nin minare yapımını yasaklaması Almanya'da İslam ve Müslümanların durumunu gündeme getirdi. Televizyon, radyo ve yazılı basın organlarında Müslümanlığı bir şiddet dini gibi gösterme gayreti olanların yanında, İslamiyet'in şiddete yer vermediğini dile getirenler de var. Alman medyasındaki haber ve yorum programlarında İsviçre'nin yasak kararının doğru olmadığını söyleyenler çoğunlukta.

(CİHAN)