- Alman Eyaleti Müslümanların taleplerini dinleyecek

Adsense kodları


Alman Eyaleti Müslümanların taleplerini dinleyecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 17 September 2013, 03:57 pm GMT +0200
Alman Eyaleti Müslümanların taleplerini dinleyecek



Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Hükümeti, Müslümanların taleplerini 'Dialog Forum İslam' girişimi üzerinden dinleyecek.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Hükümeti, Müslümanların taleplerini 'Dialog Forum İslam' girişimi üzerinden dinleyecek. Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider (SPD) tarafından yapılan açıklamaya göre 'Dialog Forum İslam' adı altında çalışacak olan grup, hükümete Müslümanların günlük hayatları ve talepleri konusunda danışmanlık yapacak.

Açıklamaya göre grup önümüzdeki yıl 'İslamiyet'teki çeşitlilik' ve 'Müslümanlar için güvenlik' konularını işleyecek. 2015 yılında ise gençlere destek, İslamiyet'te defin işlemleri ve cezaevlerinde yatan Müslümanların dini ibadetlerini yerine getirebilmeleri ön plana çıkarılacak. 2016 yılında da İslam düşmanlığı, bakım ve aşırıcılığı önleme soruları tartışılacak.

1,5 milyon Müslümanın yaşadığı eyalette kurulan grupta, DİTİB ve İslam Kültür Merkezleri Birliği'nin (VİKZ) yanı sıra İslamrat, Zentralrat der Muslime ve Almanya Alevi Cemaati yer alıyor. Hükümet ise kendi temsilcilerini gönderiyor.

Gerekli konularda da uzmanlar oturumlara davet edilecek. Bakan Schneider ise grubun başkanlığını yapacak.

MÜSLÜMANLARIN GÜNLÜK HAYATLARI GÜZELLEŞECEK

Alevi Cemaati Başkanı Yılmaz Kahraman, DialogForum'un KRV'deki dini cemaatlerin kabulü için önemli bir adım olduğunu söyledi. Zentralrat der Muslime Başkanı Aiman Mazyek ise Müslüman cemaatlerinin kurumsal eşitliği için olan herşeyi takip edeceklerini ve destekleyeceklerini belirtti. Mazyek, bu şekilde Müslümanların günlük hayatlarının da daha iyi hale geleceğine inanıyor.

Zaman'a açıklama yapan VİKZ'den Seyfi Öğütlü ise "Eyalet Hükümeti ile başlatılan dialog kapsamında, KRV'de yaşayan Müslümanların ve kurumlarının diğer dini cemaatlerle eşit konuma gelmesi ve Müslümanları ilgilendiren sorunların çözümü için çalışmalar yapılacaktır. Bu bir süreçtir. 'Dialog Forum Islam' ile bu sürece start verilmiştir." dedi.

Dialog Forum İslam'ın kurulması 2011 yılında hükümet tarafından kararlaştırılmış ancak seçimler nedeniyle ertelenmişti. Forumdan beklentiler federal düzeyde gerçekleşen İslam Konferansı'ndan daha büyük. Burada daha somut ve ileriye dönük adımların atılması hedefleniyor.

Cihan

Rüveyha
Tue 17 September 2013, 11:30 pm GMT +0200
Rabbim müslüman kardeşlerimize her daim böyle güzel kapılar açsın..Gittikleri yerlerde el üstün de tutulsunlar inşaAllah...Gittikleri yerde islamı güzel bir şekil de yaysınlar inşaAllah..Rabbim yardımcıları olsun  kardeşlerimizin..

cerendemir
Wed 18 September 2013, 02:07 am GMT +0200
Müslüman olarak en sonun da seslerini duyurup,haklarını alacaklar inşallah.