- Allahın Elçileri Ve Görevleri

Adsense kodları


Allahın Elçileri Ve Görevleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Sun 12 August 2012, 03:00 pm GMT +0200
ALLAH'IN ELÇİLERİ VE GÖREVLERİ

Giriş
 
Allah, insanı diğer canlılardan apayrı ve en mükemmel şekilde yaratmıştır. Kur'ân-ı Kerîm, hayatın sudan meydana geldiğini ve insanın şimdiki haliyle, çeşitli safhalardan ge­çirilen kurutulmuş çamurdan yaratıldığını bil­dirmektedir.

insan, Allah'ın peygamberleri vasıtasıyla gönderdiği Hak Yol'u izleyip sâlih ameller iş­lemekte veya şeytanın kötü yollarına saparak, ahlâksızlığa, zulme ve diğer günahlara bat­makta serbest bırakılmıştır.

Dış dünyanın görünen ve görünmeyen bütün kaynaklarından ve nimetlerinden istifade ede­rek hayatın güçlüklerini kolaylıkla aşmasını sağlayacak ilim ile de donatılmıştır. İnsanoğ­lu zekâsını ve yeteneğini kullanarak bu ilim sayesinde kâinatın uçsuz bucaksız kaynakları­nı keşfeder ve o zenginliklerinden istifade eder. Böylece, dünyadaki mevkiini ve etkisini belirleyecek olan iktisadî ve siyasî güce sahip olur, kültür ve medeniyetini zenginleştirir.

Ruhen ve ahlaken insana yol göstermeleri için, Allah elçi (rasul)lerini göndermiştir. Rasûller kavimlerini hep bu dünyanın temel gerçeği olan Hak Yol'a, tevhid inancı'na davet etmişlerdir. Getirdikleri din aslında Öz­de hep aynıdır; İman ve iyilik yolunu tesis et­mek, ahlâksızlığı ve diğer günah yollarını or­tadan kaldırmak; ferdî ve toplumsal hayatta adaleti ve eşitliği hâkim kılmak...

İnsana, dünya hayatında karşılaşacağı güçlük­lerle mücadelede Allah'ın yardımı ve kıla­vuzluğu vadedilmiştir. Böylece insan, hayatın muhtelif sahaları arasında tam bir denge ku­rup devam ettirebilir.

Peygamberler vazifelerini başarıyla tamamla­mış, her biri insanları Hak Yol'a çağırmıştır. Fakat insanların çoğu daima onlara karşı gel­miş, onlarla alay etmiş ve onları öldürmekle tehdit etmişlerdir. Sonuçta ise her medeniyet­te kurtulan peygamberler ve izleyenleri ol­muş, kâfirler çeşitli tabiî âfetlerle helak edil­mişlerdir.

Eski kavimlerin çoğu peygamberlerinin getir­diği şeriatın emri olan ibadetleri ve benzer amelleri tam olarak yerine getirmedikleri için değil, onları reddettikleri için helak edilmiş­lerdir. Bu kavimler zülüm ve ahlâksızlıkta çok ileri gitmişler; başka insanların haklarını ihlâl etmişler; güçsüzlere, fakirlere hayatı zin­dan etmişlerdi. Kur'ân, insanın başlangıçta ilimle donatılmış olarak yaratıldığım bildir­mektedir. Daha sonra, İlahî Mesajı yavaş ya­vaş unutarak, insanoğlu uzun bir süre cehale­te ve ahlâksızlığa batmıştır. Yoksa, cehaletle başlayıp ilmini zamanla arttırmış değildir.