- Allah rızasının yolu

Adsense kodları


Allah rızasının yolu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 10 May 2010, 12:03 am GMT +0200
Allah rızasının yolu anne-baba rızasından geçer



DİTİB Başkanı Sadi Arslan


Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan, bir mesaj yayınlayarak annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Arslan, Allah rızasını kazanmanın yolunun anne-baba rızasından geçtiğini belirterek, "Yüce dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Allah rızasını kazanmanın ve cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten ve anneyi sevmekten geçtiğini bildirmektedir. Bunun için de ebeveynimize karşı her türlü olumsuz davranış yasaklanmış, onlara karşı saygılı ve hoşgörülü davranmamızı emretmiştir. Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hakk İsra suresinde 'Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.' buyurmaktadır. Yani Allah, annelere ve babalara insanın hoşuna gitmeyen en ufak bir kelimenin bile söylenmesine razı olmuyor. Onlar bizleri yetiştirip büyütürken nasıl emek verdilerse, yaşlılığa eriştiklerinde de, bizlerin onlara karşı aynı sabırlı ve şefkatli davranmamızı istiyor." dedi.

İslam'ın kadına verdiği önemi hatırlatan DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, "İslam Dini kadını hor görülen, eşya gibi alınıp satılan bir durumdan, "en güzel bir şekil-de yaratılmış "insan" sıfatına yükseltmiştir. Kadın insan olarak insanî bütün haklara sahiptir. Anne olarak da Hz. Peygamber'in "cennet annelerin ayakları altındadır," sözü ile saygının en yüksek derecesine layık bir varlık haline getirmiştir. İslam Dini'nde kadın-erkek ayırımı yapılmamıştır. Kur'an-ı Kerîm bütün insanları eşit sayarak "Ey insanlar" diye hitap etmektedir." ifadelerini kullandı.

Annelerin sadece bir günde hatırlanmaması gerektiğine vurgu yapan Arslan, "Anneler hayat boyu hizmete, saygıya ve sevgiye layık yüce değerlerimizdir. Onları sadece belli günlerde değil, her zaman hatırlamalı ve hizmetlerinde olmalıyız. Annelerimize yapacağımız iyilik ve hizmetin seviyesi ne olursa olsun, onların üzerimizdeki haklarını ödeyemeyiz. Unutulmamalıdır ki, annelerimize layık oldukları şekilde davranarak onların hayır dualarını almak demek, Allah'ın rızasını kazanmak yolunda atılmış önemli bir adım demektir." dedi.

Çiçekler
Mon 10 May 2010, 07:39 pm GMT +0200
annelerimiz en kutsal varlıklardır onları çook seviyoruz