- Ales Nerelerde Geçerlidir?

Adsense kodları


Ales Nerelerde Geçerlidir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 20 November 2012, 09:56 am GMT +0200
ALES NERELERDE GEÇERLİDİR?



Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma gö­revlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ala­nındaki puan türünde yüz üzerinden yetmiş puan alan adaylar başarılı sa­yılırlar. Başarılı olan adaylar, özel şartları taşımaları hâlinde giriş sınavları­na başvurabilirler.

Bütün yükseköğretim kurumları lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde bu sınavın sonuçlarını kullanacaklardır. Aday­ların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 (li­sans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracak­lar için 70) puan almaları gerekmektedir. Yükseköğretim kurumları lisansüstü programlarına öğrenci seçiminde sınav puanının, % 50'den az ol­mamak koşuluyla, ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağını adayla­ra duyuracaklardır. Yükseköğretim kurumları seçme işlemlerinde sadece bu puanlardan yararlanabilecekleri gibi, bu puanları ön eleme amacıyla veya kendi yapacakları sınavın bir parçası olarak da kullanabileceklerdir.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması ama­cıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayla­rın seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorun­ludur. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurt dı­şında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bu­lunmamaktadır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki kurumlar istedikleri takdir­de amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabilirler.