- Akşam vakti nasıl duâ etmeli?

Adsense kodları


Akşam vakti nasıl duâ etmeli?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 18 January 2012, 01:03 pm GMT +0200
bölüm: 127

Akşam vakti nasıl duâ etmeli?



3589- Ümmü Seleme (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) bana öğretti ve şöyle buyurdu: De ki: “Allah’ım bu akşam ezanı gecenin başladığını gündüzün sona erdiğinin ve senin davetinin sesleri ve namaz vaktinin girişidir. Senden beni bağışlamanı dilerim.” (Ebû Dâvûd, Salat: 27)

 Tirmizî: Bu hadis garibtir. Ancak bu şekliyle biliyoruz. Hafsa binti ebî Kesîr’in ne kendisini ne de babasını tanımıyoruz.

3590- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Bir kişi tam bir samimiyetle: “la ilahe illallah” derse büyük günahlardan sakındığı sürece göğün kapıları kendisine açılır ve o kelime arşa ulaşır.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle hasen garibtir.

3591- Ziyâd b. Alaka (r.a.)’nın amcasından rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Allah’ım! Ahlakın amellerin ve arzuların kötülerinden sana sığınırım.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis garibtir. Ziyâd b. Alaka’nın amcası Peygamber (s.a.v)’in sahabisi olan Kutbe b. Mâlik’tir.

3592- İbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) ile birlikte namaz kılmakta iken cemaatten bir adam: “Büyükler büyüğü Allah’tır. Sayısız hamdler Allah’a mahsustur. Sabah akşam Allah’ı tesbih ve tenzih ederim” dedi. Rasûlullah (s.a.v.): “Şöyle şöyle diyen kimdi?” buyurdu. Cemaatten biri; “Benim, Ey Allah’ın Rasûlü” dedi. Rasûlullah (s.a.v.) buyurdu ki: “Ona hayran oldum göğün kapıları onun için açıldı.” İbn Ömer diyor ki: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittiğim günden beri bu kelimeleri bırakmadım. (Müslim, Mesacid: 17)

 Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle hasen sahih garibtir. Haccac b. ebû Osman, Haccac b. Meysere es Savvaf’tır. Ebû’s Salt diye künyelenir. Hadisçiler yanında güvenilen bir kimsedir.



Bilal2009
Mon 8 April 2019, 02:00 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim bizleri dua eden ve duası kabul olan kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Mon 8 April 2019, 03:07 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Akşam namazını vaktinde huşu içinde kılan ve duasını hayırla yapıp hayrına rahmetine kavuşan kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Tue 9 April 2019, 05:30 am GMT +0200
Aleyküm selâm. Bu dünya gelip geçici oyüzden herzaman ibadetlerimizi vaktinde ve huşu içinde yapmaya gayret eden kullardan olalım.  Rabbim kalbimizden duâyı dilimizden zikri hiç eksik eylemesin inşaAllah

gulsahkilicaslan
Tue 9 April 2019, 10:52 am GMT +0200
Allah razı olsun inşallah hocam selametle...