- Akif, yanlışında bile samimi adamdır

Adsense kodları


Akif, yanlışında bile samimi adamdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 30 December 2012, 01:20 am GMT +0200
Akif, yanlışında bile samimi adamdır


Türk Edebiyatı ve siyasetinin önemli isimlerinden Milli şairimiz Mehmed Akif Ersoy, vefatının 76. yıldönümünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bir Hilal Uğruna' adlı anma programında Akif ve şiirleri konuşuldu.

Gönüllere düşmesi gereken sızıdır Mehmet Akif

Serdar Tuncer, programda 'Bir Hilal Uğruna' adlı albümünden şiirler okuyarak, Mehmed Akif Ersoy'u şu sözlerle anlattı:

'Akif, yanlışında bile samimi bir adamdır. Yazdığı şiirin derdini çekebilen ve gönüllere düşmesi gereken bir sızıdır. O şiirini yazdığı derdin aksiyoneridir. Dizelerinde 'sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir' demiştir Akif. Ancak, yokluğa talip olanı var eden Allah, bizlere Akif'i büyük bir coşkuyla hatırlatmaya devam ediyor.'

"Ecdadına laf söyletmezdi"

Mehmed Akif Ersoy'un hayatından kesitleri de katılımcılarla paylaşan Tuncer, Akif'in dedelerine laf söyletmemek düsturuyla bir hayat yaşadığının altını çizerek, Türk Milleti'nin kendi tarihini iyi bilmesi gerektiğini vurguladı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın 36 sene at sırtında dolaştığına dikkat çeken Tuncer, Muhteşem Yüzyıl dizisine de gönderme yaparak, ' Size anlatılana değil de gerçek Osmanlı'ya baktığınızda Kanuni Sultan Süleyman'ın anlatıldığı gibi bir insan olmadığını, görürsünüz. Osmanlı; 3 kıta 7 denize 6 asır boyunca muhabbet, güzellik, zerafet taşımıştır. Ben bu dizileri çekenlere kızmıyorum. Ancak, bizlerin gerçeği bilmesi gerekiyor ve ecdadımıza laf söyletmememiz gerekiyor.'diye konuştu.

Duygusal anlar yaşandı

Tuncer, buğulu sesiyle okuduğu 'Safahat, Bülbül, Ya Nebi, Çanakkale Şehitlerine, Zulmü Alkışlayamam, Bir Zamanlar Biz de Millet Hem Nasıl Milletmişiz, Ordunun Duası' şiirleriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. İzleyenlere, Çanakkale cephesindeki Yarbay Hasan Bey'in hikayesini de anlatan Tuncer, programı İstiklal Marşı şiiriyle noktaladı.

"Mehmet Akif, Küçükçekmece'nin çamurunu çiğnedi"

Gecede Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'da İstiklal Şairi Akif'in Küçükçekmece için başka bir anlam ifade ettiğini belirterek, 'Mehmed Akif Ersoy, Halkalı Ziraat Okulu girişli, Baytar Mektebi mezunudur. O buranın çamurunu çiğnemiştir. Akif'in hayatından alınacak ibretler vardır. İstiklal şairimizi, İstiklal Mahkemeleri'nde yargılamak gibi gaflet dönemiyle de karşı karşıya kalınmıştır. Bugün arkasından milyonların rahmet okuduğu bir insandır Akif. İnanıyoruz ki, Allah indinde gerekli makamı bulmuştur.' diyerek, Serdar Tuncer'e ve katılımcılara teşekkür etti.

Yeni Şafak

sümeyra
Sun 30 December 2012, 03:17 am GMT +0200


       Rabbim rahmet eylesin..Makamı cennet olsun inşaallah..

reyyan
Sun 30 December 2012, 07:10 am GMT +0200
Amin ablam inş. Mehmed Akif hayatıyla, sözleriyle, şiifleriyle beni çok etkilemiştir. Rabbim onun nazarından bir nazar nasip eyleye bizlere de..

hafiza aise
Sun 30 December 2012, 11:46 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; amin ablam.Onun yolundan gidebilsek , ecdadımızı ayaklar altına aldırmayız. Efendimizden sonra , mükemmel örnek onlar bizim için. Kıymet bilenlerden olabilmek duasıyla...

saniyenur
Sun 30 December 2012, 04:27 pm GMT +0200
İstiklal şairimizi, İstiklal Mahkemeleri'nde yargılamak gibi gaflet dönemiyle de karşı karşıya kalınmıştır. Bugün arkasından milyonların rahmet okuduğu bir insandır Akif. İnanıyoruz ki, ALLAH indinde gerekli makamı bulmuştur.
Rabbim değerli şairirmiz Mehmet Akif Ersoy'a rahmet eylesin inş.

ehlidunya
Sun 30 December 2012, 06:56 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh;Ne güzel demiş dertli şair bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor

diyor ne manidar söylüyor.Akif birde allah bir daha istiklal marşını yazdıracak durumda bırakmasın diyor inşaallah üstad

inşaallah sizin gibi mübareklerin yolundan gitmek duasıyla allah sizden razı olsun