- Akaid kitaplarını okumak sakıncalı mıdır?

Adsense kodları


Akaid kitaplarını okumak sakıncalı mıdır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 12 March 2017, 06:09 pm GMT +0200
Akaid kitaplarını okumak sakıncalı mıdır?Bir dua kitabında bazı tılsımların yazılmasından bahsediliyor, bunları yapmak doğru mudur?

1. Kelam ilmi ilk ortaya çıktığı dönemlerde, aklı fazla kullanıp, insanların kafasını karıştırır gerekçesiyle, bazı alimler tarafından hoş karşılanmamıştır. Özellikle, bu konuda ilk önce Mütezililerin sahip çıkması da ayrı bir şüpheye sebep olmuştu. İmam Gazali de “İlcamu’l-avam an ilmi’l-kelam = halk kesimini kelamdan uzak tutmak” adında bir eser kaleme almıştır.

Oysa daha sonra, değişik batıl düşüncelere karşı mücadele etmek için böyle bir metodun kullanılmasını gerekli gören pek çok ilim adamı vardır. Bu açıdan günümüzde kelam ilmiyle ilgili eserleri okumanın bir sakıncası olmadığı gibi, her Müslümanın dinini, imanını, inancını doğru öğrenmesi için Ehl-i sünnete uygun kelam kitaplarını okuması gereklidir.

2. Bu gibi şeylerle uğraşmamak gerekir. İslam alimleri, ne olduğu belli olmayan bir kısım rakamları veya nakışları kullanmanın doğru olmadığı görüşündeler. Çünkü bu gibi anlaşılmaz şeyler, İsrailiyat dediğimiz İslam dışı ve de İslam’ın inançlarına ters şeyleri ihtiva etmiş olabilirler.

Şifa için ayetlerin yazılmasında bir sakınca yoktur. Fakat ahlaktan yoksun bir kısım soyguncuların eline düşmemek önem arz etmektedir.

Birinin gönlünü –böyle şeylerle- çelmek doğru bir davranış değildir. İnsanın şeref ve izzetine de ters düşer. Allah hakkına ve kul hakkına girebilir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

HALACAHAN
Sun 12 March 2017, 06:11 pm GMT +0200
Rabbim kul hakkindan bizleei koruyup muhafaza eylesin Yar ve yardimcimiz olsun

ceren
Sun 12 March 2017, 09:19 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razi olsun paylasimdan halim abi...

Sevgi.
Mon 13 March 2017, 06:06 am GMT +0200
Mevlam bizleri kul hakkına girmekten sakındırsın inşaAllah.

Bilal2009
Mon 13 March 2017, 06:20 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğru işler yapanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

HALACAHAN
Mon 13 March 2017, 12:57 pm GMT +0200
Aleykum selam Allahim bizleri dogru yoldan ayirma bizleri kendine layik kul eyle