- Aile İrşad Büroları Din Hizmetini Tüm Topluma Yayıyor

Adsense kodları


Aile İrşad Büroları Din Hizmetini Tüm Topluma Yayıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Sun 23 January 2011, 01:37 am GMT +0200
Aile İrşad Büroları Din Hizmetini Tüm Topluma Yayıyor


Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İl ve İlçe Müftülüklerinde kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, toplumun her kesiminden insanların sorularına cevap vererek din hizmetini tüm topluma yayıyor.


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın seçtiği pilot iller arasında yer alan Tekirdağ'da faaliyet gösteren Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu sorumlusu Vaiz Gülsüm Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da Çorlu, Çerkezköy ve Malkara ilçelerinde Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının açıldığını belirtti.
Toplumda hurafelik inancının sık görüldüğüne dikkat çeken Soydan, Aile İrşat ve Rehberlik Büroları olarak hurafeler başta olmak üzere birçok dini konuda halkı doğru bilgilendirmek için hizmet verdiklerini kaydetti.
Bayan vaizler olarak zaman zaman sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden Soydan, şunları kaydetti: 'Bayan vaize karşı erkeklerin bir çekincesi var. 'Benim namaz kıldığım yerde bir bayan çıkmış konuşuyor' şeklinde düşünüyorlar. Bu konuda vaazlarımızda istenilen sayıyı yakalayamıyoruz. Camiyi doldurma gibi bir sonuç bulamadık. Evlere davet alıyoruz. Bunun yanında, öğrenci yurtlarından sohbet etmemizi istiyorlar. Davetlerin tümüne, Valilik onayı alarak katılmaya çalışıyoruz. Çocuk Esirgeme Kurumu'na 2 yıldır haftada iki kez gidiyoruz. Çocukları, din ve ahlak üzerine kültür sahibi yapmak istiyoruz.'

PARÇALANMIŞ AİLELER-


Aile İrşat ve Rehberlik Büroları'na ailesi parçalanmış veya parçalanmak üzere olan çok sayıda kişinin geldiğini ifade eden Soydan, aileleri boşanmaya değil, birlikte tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Soydan, 'Biz kimseyi boşanmaya ikna etmiyoruz. Burası yanlış anlaşılıyor. Zaten aralarında evlilik diye bir şey olmayan, şiddet görmüş kadınlar bize geldiğinde, biz gerekli ikazları yapıyoruz. Kur'anı Kerim'de Kadının ve erkeğin evlilikte nasıl davranmaları gerektiğine dair yöntemleri hatırlatıyoruz' diye konuştu.

- 'ELEKTRİĞİ KAÇAK KULLANIYORUM, GÜNAH MI?'-


Aile İrşat ve Rehberlik Büroları olarak, dini açıdan vatandaşların sorularına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyleyen Soydan, vatandaşların büroya yazılı olarak, internet yoluyla, yüz yüze ve telefonla ulaşabildiklerini söyledi.

Her kesimden vatandaşın kendilerine soru yönelttiğini kaydeden Soydan, '24 saat aranıyoruz. Soruları cevaplamak ve vatandaşlara çözüm yolları üretmek çok güzel bir duygu. Kendilerine sıkıntı veren konuları bize sorarak rahatlıyorlar' diye konuştu. Aile İrşat ve Rehberlik Büroları'na gelen sorular ve görüşlerden bazıları şöyle:

- Eşim çalışıyor, ben çalışmıyorum. Tek maaş ile geçiniyoruz. Eşime layık olsun diye pahalı hediyeler alıyorum. O da bu hediyeleri almama kızıyor. 'Zaten tek maaşla geçiniyoruz. Bu kadar parayı hediyelere verme' diyor. Eşime yalan söylemek zorunda kalıyorum. Bunu 20 liraya aldıysam 10 liraya aldım diyorum. Bu yalanı söylerken günaha giriyor muyum?

- Yeni doğan çocuğuma kulağına ezan okuyarak ismini koydum ama nüfusa kaydettirmedim. Şimdi ismini değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

- 10 yıldır kocamla görüşmüyoruz. Nikah düşmüş müdür?

- Evimdeki elektriği kaçak kullanıyorum, günah mı?

- Oğlum, ikinci evliliğini de bitirmek istiyor. Arkadaşı ona, 'zengin ve dul bir kadın var. Hayatın kurtulur' demiş. Ne yapmalıyım?

- Çirkin ve ahlaksız bir işten dolayı eşim hapse girdi. Cezasını bitirdikten sonra tekrar birlikte yaşıyoruz. Ama ben onunla yaşamaktan utanç duyuyorum. Nikahımın zarar gördüğüne inanıyorum. Bunun dini açıdan bir çözüm yolu var mı?

- Hem namaz kılan hem içki içen bir babam var. Vefat etti. Onun için üzülüyorum.