- Aile hekimlerinin tartışmalı reçeteleri

Adsense kodları


Aile hekimlerinin tartışmalı reçeteleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Thu 26 November 2009, 04:42 pm GMT +0200



'Aile hekimliği' uygulamasının başladığı Bursa'da, aile hekimlerinin yazdığı reçetelerin geri ödeme kurumları kontrol birimleri tarafından kabul edilmemesi eczacılar ve hastalar arasında tartışmalara sebep oluyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, aile hekimlerinin reçete yazmaları konusunda daha dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, "Bursa Eczacı Odası tarafından intikal eden bilgilerden aile hekimleri tarafından yazılan bazı reçetelerin geri ödeme kurumları kontrol birimleri tarafından kabul edilmediği, bununla eczacılar ve hastalar arasında sürtüşmelere neden olduğu ifade edilmektedir. 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanunun 27. Maddesinde; 'Tabip ya da veteriner hekim adres ve diploma numarasının açık olarak göstermeyen, resmi ya da hususi hastane, sağlık merkezi, dispanser ve poliklinik yapan benzeri müesseselerin başlık ve poliklinik numarasını taşımayan, okunması güç, şifreli yahut kodekste yazılı dillerden başka dillerde yazılmış reçeteler imar ve ihzar olunmaz' denilmektedir. Ayrıca sahadaki bazı hekimlerin A4, A5 boyutunda ya da çeşitli boyuttaki kâğıtları kullanarak reçete yazdıkları tespit edilmiştir. Aile hekimlerinin reçetelerini yazarken belirtilen kanuna uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir." denildi.

CİHAN