- Ahirette kurtuluş çalışma iledir

Adsense kodları


Ahirette kurtuluş çalışma iledir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Fri 21 January 2011, 10:48 am GMT +0200
AHİRETTE KURTULUŞ ÇALIŞMA İLEDİR, BOŞ EMELLERLE DEĞİLDİR:


İslam itikadı o doymaz hırsı ve boş emellere yıkmıştır. O emeller ki onlara kapılanlar, cenneti depolarındaki mal veya babalarından kalan miras sanırlar; belli bir dine intisap etmekle veya belli bir zümreye tabi olmakla onu hak edeceklerini umarlar.

İşte İslam dini, bu gibi tutarsız iddiaları reddetmiş ve işi sadık imana ve güzel amele bağlamıştır. “Yahudi ve Hrıstiyan olanlardan başkası cennete girmeyecek, dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: Doğru iseniz, delilinizi getirin.Hayır, kim işini güzel yaparak özünü Allah’a teslim ederse, onun mükafatı, Rabbinin yanındadır. Onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir”. Böylece İslam cennete giden yolu çizmiştir: Kendini Allah’a teslim etmek ve güzel iş yapmak.

Bu kuruntu sadece Yahudi ve Hristiyanlara mahsus değildir. Bizzat Müslümanlardan da aynı şeyi iddia eden ahmaklar vardır. Bunlar keyflerine uyarlar, Allah’a karşı boş emeller beslerler. Zannederler ki, İslam kelimesini söylemek veya Müslüman adını almak cennetin kapısını açmağa yeter; onlar da güven ve selametle cennete giderler. Fakat Kur’an onlara açıkca beyan ediliyor ki, Allah’ın kanunu herkes için geçerlidir, kimseye iltimas etmez, zümreler arasında ayırım gözetmez.

Kur’an Tefsircileri şöyle bir kıssa anlatıyor: Bir gün Yahudilerden, Hristiyanlardan ve Müslümanlardan oluşan bir meclis kuruldu ve her grub kendini cennete gidecek en şanslı aday olarak ileri sürdü. Yahudiler: Biz, Allah’ın seçip beğendiği ve bizzat konuştuğu Musa’nın ümmetiyiz, dediler. Hristiyanlar da: Biz, İsa ümetiyiz, o İsak ki, Allah’ın kelimesi ve ruhudur, dediler. Müslümanlar da kendilerini şöyle takdim ettiler: Biz de son Peygamber Hz. Muhammed’in ümmetiyiz ve en hayırlı ümmetiz. Kur’an-ı Kerim bu dava ve nizamın uzamasını istemedi. Müslümanlara hitaben şu ayırıcı hükmünü indirdi: “İş ne sizin kuruntunuza, ne kitab ehlinin kuruntusuna göre olmaz. Kütülük yapan cezası çeker ve kenisine Allah’dan başka ne dost, ne de yardım bulamaz. Erkek veya kadından herkim inanarak iyi işlerden bir iş yaparsa, işte öyle kimseler Cennete egirerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar”.

 

ceren
Mon 4 June 2018, 03:15 am GMT +0200
Esselamu aleykum. Imani noksansiz ve sonsuz olan ameli salih ve ıslamın yolu olan ve bu dünyasını ahiretini kazanmak icin yaşayan ve kurtuluşa erişen kullardan olalim inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

sedanurr
Mon 4 June 2018, 01:54 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam  Rabbim bizlere hem nu dünyada hem de ahirette hayırlar ihsan etsin.. Rabbim paylaşım için razı olsun..

Bilal2009
Mon 4 June 2018, 02:35 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Bu dünyada ne eklersek ahirette onu bicecegiz eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Tue 5 June 2018, 02:03 am GMT +0200
Aleykümüsselam kurtuluş için dimimizin gereklerini yapmak çok çalışmak gerekir hiçbir şey yapmayan kazanamaz maalesef

Rüveyha
Tue 5 June 2018, 09:41 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.. Mevlam kurtuluşumuz içib hakkıyla çalışanlardan kılsın inşallah