- Ahiret Yurdu

Adsense kodları


Ahiret Yurdu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 13 November 2010, 03:53 pm GMT +0200
Ahiret Yurdu


Dünya geçici bir imtihan merkezidir. Allah insanları bu dünya hayatıyla sınamaktadır ki; kim nasıl ve ne şekilde bir davranış sergileyecek… Ve işte bunun için bazen acı vermektedir, bazen de mutluluk. Zira acı için sabredebilmek, mutluluk içinse şükredebilmek büyük erdemdir. Her insan bu durumu zaman zaman mutlaka yaşamaktadır. İnsanoğlu bu dünya sınavındaki böylesi karne notlarına göre de, ahiret hayatında ya ödüllendirilecek ya da cezalandırılacaktır.

Ahiret, kelime manası olarak sonraki zaman demektir. Öyle olunca da ahireti sadece dünyadan sonraki hayat olarak algılamamak gerekmektedir. Çünkü dünya hayatında, içinde bulunduğumuz zamandan bir sonraki zaman dilimine de ahiret ya da ahir zaman denilebilir. Bu durumda da insan, her dem ahiretini yaşıyor demektir. Yani yaşadığımız her bir zaman dilimi bir önceki zamanımızın ahiretidir. Eğer yaşadığımız tüm zaman dilimini Allah’ın istediği bir şekilde yaşayabiliyorsak ahirimizden veya ahiretimizden korkmamıza gerek yoktur. Zira insan, elbette zaman zaman hata yapacaktır. Ama yaşayıp gördükçe de o hataları en aza indirgemek zorundadır. Yani sürekli iyiye ve iyiliğe doğru yol almalıdır. Zaten Allahın ilahi kitaplarda çizdiği insan nitelendirmesinde, sürekli olarak yinelenme özelliği vardır. Son peygamber Muhammed(as)’ın da “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” ifadesi bu konuyu çok güzel bir şekilde açıklamaktadır. Ve yine onun hayatını tam olarak irdelediğimiz zaman, gün be gün daha da iyiye doğru adım attığına şahit oluyoruz. Nihayetinde de insan, iyilik anlamında sürekli kendini yinelemelidir. Aksi durumda insanın dünyadaki ahireti bile, her geçen gün daha da kötüye gidecektir. Bu dünyadan sonraki hayat dediğimiz ahiret hayatında ise, o insan kendisini şüphesiz en büyük felaketin içinde bulacaktır.

Dünyadan sonraki hayat dediğimiz ahiret hayatından korkmak gereksizdir. Zira Allah, yarattığı varlıklara zulüm edecek kadar hâşâ kötü bir zat değildir. Aksine o fazlasıyla şefkat sahibidir. Onun ahirette yapacağı tek şey suçluları cezalandırmak, iyileri ise ödüllendirmektir. Bu da herkesçe doğru olan şey değil midir? Yani elbette suçlu olan cezalandırılacak, iyi olan ve iyi davranışlar sergileyense ödüllendirilecektir. Allah-u Teala’nın ahirette yapacağı da işte budur. Bunun ötesinde bir şey yapmayacaktır. Hiç kimse işlemediği bir suçun cezasını çekmeyecektir. Zira o nedenledir ki siz, yaşadığınız hayatı onurlu ve iyilikle idame ettirmeye çalışın. Olabildiğince doğru davranışlar sergileyin. Sonrasını da zaten Allah’a bırakın. Siz insan olarak kendinize yakışanı yaptıktan sonra unutmayın ki Allah, kâinatın sahibi olarak daha da fazlasını yapacaktır. Dolayısıyla şu an için yapmanız gereken en önemli şey, şu ana kadar ki yaşadığınız hayatı film şeridi gibi gözünüzde sahnelemek ve her bir davranışı kendi kendinize sorgulamaktır. Doğru ve düzenli bir hayat yaşamışsanız ne mutlu size… Ama kötü bir yaşantı geçirmişseniz hemen tövbe edip Allah’a sığınmalı ve af dilemelisiniz. Ve sonrası içinde adam gibi bir hayata başlangıç yapmalısınız. Nitekim size şunu kesinlikle temin ederim ki, yaptığınız hatalı davranışlar nedeniyle bu dünyada pişman olup tövbe etmezseniz, öbür tarafta fazlasıyla pişmanlık çekersiniz. Ama orada iş işten geçmiş olur.

İlahi kitaplardan okuyup anladığımız kadarıyla ahirette, insanlar ve cinler üç zümreye ayrılacaktır. İyiler, kötüler ve en önde olanlar yani en iyiler… İyiler cennet dediğimiz güzellikler mekânına, kötülerse cehennem dediğimiz acılar çukuruna sevk edilecektir. Pastanın en güzel tarafını yani kaymağını yiyecek olanlarsa elbette başı çekenler ve her iyilikte en önde olanlardır. Şimdi sorarım size bu üç tayfanın hangisinin içinde olmak istersiniz? İyiler mi, kötüler mi, yoksa en iyilerden mi? Kendi cevabınızı kendinize saklayın ve ona göre hazırlanın. Nasıl olsa burada verdiğiniz cevap, orada gün yüzüne çıkacak ve herkes kendi seçimini kendisi yapmış olacaktır. Ne kadar adilce bir yargılama değil mi? İşte Allah’ın hakikati budur. Değilse hiç doğru olmazdı ki; iyilerde cennete, kötüler de cennete gitseydi. Böylesi bir durum ne kadar kabul edilebilir ki. Olmaz yani, asla olmaz. Öyleyse gelin hep birlikte en iyilerden olmaya çalışalım ve hepimiz de cennete gidelim (inşallah).


ALINTI

Hanife 8.D
Thu 5 June 2014, 03:27 pm GMT +0200
Esselau aleyküm ve rahmetullahü ve berakatuhü;Dünyada, imtihan ortamının hikmeti gereği cennet ve cehenneme ait özellikler birarada bulunurlar. Bu şekilde müminler hem cennet hem de cehennem hakkında fikir edinir, hem de kendilerini dünyadaki kısa ve geçici yaşama kaptırmak yerine, gerçek, kusursuz, eksiksiz ve sonsuz bir yaşam olan ahirete yönelirler. ALLAH’ın kulları için seçip beğendiği yaşam da işte bu ahiret hayatıdır. Ahiret, Kuran ayetlerinde insanların gerçek ve ebedi yurdu olarak tarif edilir. ''Hayır siz, dünya hayatını seçip üstün tutuyorsunuz. Ahiret ise daha hayırlı ve daha süreklidir. (A’la Suresi, 16-17)''

melda 6D
Mon 16 March 2015, 09:52 pm GMT +0200
Selamun aleykum
Eminim ki hepimiz en iyilerden olmak istiyoruz pastanın kaymaklı tarafından yemek istiyoruz. bunun için geçmişimizi göz önüne almalıyız kötü işler yapmışsak töğbe etmeli allah a sığınmalıyız. günlük hayatımızdan örnek vericeğim hepimiz dönem sonunda iyi bir karne almak için sınavlarımızdan iyi notlar almak için çok çalışıyoruz  davranışlarımıza dikkat ediyoruz biliyoruzki biz üstümüze düşeni yaparsak öğretmenlerimiz bu emeklerimizin karşılığını verecek.
yukarıda verdiğim örnekteki gibi eğer cennete girmek afiretimizin iyi olmasını istiyorsak iyi ameller işlemeliyiz biliyoruz ki Allah amellerimizi mukafatlandıracak.

besiye7A
Mon 16 March 2015, 10:06 pm GMT +0200
Selamun aleykum
Allahin sectigi ve begendigi  işte  bu ahiret hayatidir

muratyiğit7-b
Sun 22 November 2015, 07:30 pm GMT +0200
Selamün aleyküm ahiret gelene kadar namaz kılıp kur an ı kerim okumalıyız çünkü öbür dünyada kılanlara ve okuyanlara karşılığını verir ancak kılmayan okumayan ise cezası büyük olacak lütfen namaza ve kur-an'ı kerime önem verip okumalıyız.Teşekkür ederiz ilim dünyası.

ikranur 7d
Sun 22 November 2015, 09:59 pm GMT +0200
ve aleykümüsselam ve rahmetullah.çok güzel bir makale olmuş. Allah (c.c.) razı olsun.

Edanur 8/D
Sun 22 November 2015, 10:14 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
Ahirette namaz kılan ve Kur an okuyanlar cenneti tadabilirler.Allah c.c razı olsun

mevlüde06
Sun 6 December 2015, 04:20 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;

Şimdi sorarım size bu üç tayfanın hangisinin içinde olmak istersiniz? İyiler mi, kötüler mi, yoksa en iyilerden mi?
acaba bu soruya bn kötülerden olma istiyorum diye cevap verecek olan var mıdır.herkes en iyi olmak ister değil mi?
ama bunun içinde hiçbir gayret sarfetmez.cennet ucuz değil asla,unutmamak gerek.
Allah razıo lsun değerli paylşaımınız için

ceren
Sun 6 December 2015, 04:45 pm GMT +0200
Aleykumselam.Dunyasini ahiretini kazanmak icin harcayan,ibadetlerini tam anlamiyla ve hakkiyla yapan ve ahiretini kazanip cennet ehli olan kullardan olalim insallah...

Kevšer
Sun 6 December 2015, 05:07 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm. Emeklerinize yüreğinize sağlık kardeşim çok güzel paylaşım olmuş.Bu dünyada iken ahiret hazırlığı yapmalıyız ki hakkımızda sonuç güzel olabilsin.  Mevlam bizleri herdaim Rızasına uygun yaşıyanlardan ve Peygamberimiz'in sünnetlerine uyanlardan eylesin inşaAllah.Amin ecmain

Mustafa/Samed
Sun 6 December 2015, 05:30 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Bu dünyaya geliş amacımız Allah'a güzel bir kul olmaktır. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Zehra 8/C
Sun 6 December 2015, 07:34 pm GMT +0200
Bu dünyada Allaha ibadet edip Allahın emirlerini yerine getirenler ahirette yaptıklarının karşılığını alacaktır. Rabbim paylaşım için Razı Olsun.

selinay 7b
Thu 18 February 2016, 03:57 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Bizler bu dünyaya birer misafiriz. Asil evimiz Ahirettir. Bizler bu hayatta sadece ahirette evinizi hazırlamak için yaşıyoruz. Yanı ahiret hayatında cehennem çukurundan kurtulmak için yaşıyoruz. İnşallah ibadetlrrimizi kesintisiz yerine getiririz.
Allah razı olsun

damla6d
Thu 18 February 2016, 04:44 pm GMT +0200
Selamun aleykum..Allah a.c. bizi dünya hayatındaki sıkıntılarla ve kötü şeylerle sınamaktadır..Ama biz asla isyan etmemeliyiz..Ahiret için de birikim yapmalıyız ki ahiret hayatında da mutlu olalım..Rabbim razı olsun..

selma 8-D
Tue 5 April 2016, 04:02 pm GMT +0200
Selamün aleyküm
Bizler bu dünyaya aldanmamalıyız ahiret e hazırlık yapmalıyiz sürekli bu dünyasa yaşayacakmış gibi hareket etmemeliyiz
Alkah c.c razı olsun

Bilal2009
Tue 5 April 2016, 04:48 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Ahiretimizi dünyada hazırlarız.  Ayrıca ahirete dünyada hzırlanırız.  Rabbim bizlere dünyada ve ahirette iyilik versin. Rabbim paylaşım için razı olsun.