- Aðrý ve sýzýlara karþý hangi dua okunmalýdýr ?

Adsense kodlarý


Aðrý ve sýzýlara karþý hangi dua okunmalýdýr ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 3 November 2011, 02:31 pm GMT +0200
BÖLÜM: 29
 AÐRI VE SIZILARA KARÞI HANGI DUA OKUNMALIDIR?


2080- Osman b. eb’îl As (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Rasûlullah (s.a.v.), bana geldi. Benim de o anda çok sýkýntýlý bir aðrým vardý. bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurdu: “Sað elini aðrýyan yerine koy ve yedi sefer: “Bendeki duyduðum sancýnýn þerrinden Allah’ýn gücüne ve kuvvetine sýðýnýrým.”
Osman diyor ki: Bende, Peygamber (s.a.v.)’in buyurduðunu aynen yaptým. Allah’ta bendeki aðrýyý giderdi þimdi ben herkese bu duayý tavsiye ediyorum.” (Ebû Dâvûd, Týp: 19)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

BÖLÜM: 30
 MÜSHIL ILACI OLARAK HANGI OT DAHA TESIRLIDIR?



2081- Esma binti Umeys (r.anha)’dan rivâyete göre: “Rasûlullah (s.a.v.), ona müshil olarak hangi ilacý kullanýyorsun? Dedi. Esma: Þübrüm otunu kullanýyorum deyince Rasûlullah (s.a.v.), o çok þiddetli ishal yapar buyurdu. Esma: Sonra sinameki kullanmaya baþladým. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) eðer bir þey ölüme þifa olsaydý bu sinameki otu olurdu buyurdular. (Ýbn Mâce, Týp: 12)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir. “Sena” (Sinameki) müshil ilacý demektir.

ceren
Mon 11 July 2016, 08:38 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Hastalandiginda allaha dua edip sabir gosterip iyilesmeyi dilemeliyiz Rabbimden.Rabbim bizleri ona güvenen ve ona dua eden kullardan eylesin inþallah...

HALACAHAN
Mon 11 July 2016, 09:13 pm GMT +0200
Aleykum selam..Allah razi olsun ..Agri  gibi bir duyumak her an karþýlaþýyoruz..Ve böyle durumda efendimizin duasý var ..Rabbim yapabilenlerden eylesin..